Çalışan annelere ve bakıcılara 325 Euro destek başvurusu ne zaman, kimler faydalanabilir?

Çalışan annelere ve bakıcılara 325 Euro destek başvurusu ne zaman, kimler faydalanabilir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından anne ve bakıcılara 325 Euro destek verileceğini bildirdi. Bu desteğe ilişkin detaylar merak konusu olurken başvuru şartları ve tarihleri merak edildi.

Çalışan annelere ve bakıcılara 325 Euro destek başvurusu ne zaman, kimler faydalanabilir? - Türkiye'de çalışan kadınlar için verilen destekler devam ediyor. Bu desteklerle ilgili olarak zaman zaman güncelleme olurken yapılan bir son dakika açıklaması geçtiğimiz günlerde gündemi epey meşgul etmişti. Çalışan annelere ve bakıcılara yönelik 325 Euro destek verileceği ifade edilirken başvuru detayları konuyu takip edenlerce araştırılıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yürütülen anne desteği, Avrupa Birliği destekli proje kapsamında yer alıyor. İlk etapta İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde geçerli olacak çalışma desteğine ilişkin çalışan anneler de ''Çalışan annelere ve bakıcılara 325 Euro destek başvurusu ne zaman, kimler faydalanabilir?'' gibi sorulara da yanıt aranmaya başladı.

2024 SGK ÇALIŞAN ANNELERE DESTEK BAŞVURUSU NE ZAMAN?

0-36 ay arasında çocuğu olan annelerin istihdamdan uzaklaşmaması için ilk olarak İstanbul, Ankara, İzmir illerinde 12 ay boyunca proje uygulanacak.

calisan-annelere-ve-bakicilara-325-euro-destek-basvurusu-ne-zaman-kimler-faydalanabil.png

Avrupa Birliği (AB) tarafından geliştirilen ve SGK tarafından uygulanacak olan anne ve bakıcı desteği başvuru tarihi henüz duyurulmadı. Eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikinin de hedeflendiği projeden, 3 bin 500'ü anne ve 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadın faydalanacak.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.