1964 yılında açılan Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi

1964 yılında açılan Ankara Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı geldi

Türkiye'de deprem sonrası oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu tarafından Ankara'da ki Dışkapı Hastanesi için yıkım kararı çıktı.

Asrın felaketi sonrası yurt genelinde oluşturulan Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu tarafından Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi için yıkım kararı açıklandı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından alınan karara göre Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 2 büyük deprem sonrası Ankara'da Sağlık Yapıları Yıkım Değerlendirme Komisyonu oluşturuldu.

Komisyon tarafından gelen bilgilere göre başkentte yer alan tüm sağlık kuruluşlarına ait binalar mercek altına alındı. 1957 yılında T.C. Çalışma Bakanı Sayın Bülent Ecevit tarafından 300 yataklı olarak temel atılan ve 25 Haziran 1964 yılında da dönemin Çalışma Bakanı Bülent Ecevit tarafından da hizmete alınan Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi incelendi.

YIKIM KARARI GELDİ

1205-dhaphoto3.jpg

Yapılan incelemeler sonrasında ise binanın duvarlarında çatlak ve yıpranmalar tespit edilirken 6 bloktan oluşan hastane için de yıkım kararı çıktı.

Dönem içerisinde yeni birimler ile yatak sayıları artarken uzun yıllar sağlık hizmetleri sunan eski adı da SSK Dışkapı Hastanesi olarak bilinen kurum için tahliye kararı geldi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Ankara'da kurulan komisyon sonrasında Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi blokları ve yerleşkede yer alan diğer bölümler için yıkım kararı alındığı belirtilerek, "İlgili hastane binalarının ivedilikle boşaltılarak arazinin inşaata hazır hale getirilmesi için müdürlüğümüz talimatlandırılmıştır. Bu bağlamda bakanlığımızın ilgili yazılarına istinaden ilimiz Sağlık Yapıları Yıkım Komisyonu Değerlendirme Komisyonu oluşturulmuş olup, ilk toplantı gündeminde söz konusu hastane bulunmaktadır. Bu doğrultuda Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği (yerleşkeyi kullanan diğer hastane başhekimlikleri dahil) ile koordinasyon sağlanarak ivedilikle gerekli tedbirler alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle arz/rica ederim" denildi.

Hastanede sağlık hizmeti verilmeye devam edilirken toplamda 795 hekim, 964 hemşire ve toplamda 786 ebenin görev aldığı hastanenin, tam kapasite çalıştığı belirtildi.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.