Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz: Yeni felaketlere davetiye çıkarmış oluruz!

Ankara Kent Konseyi Başkanı Yılmaz: Yeni felaketlere davetiye çıkarmış oluruz!

"Türkiye'de Deprem Gerçeği ve Kriz Yönetimi" konulu zirveye birçok farklı isim katılım sağlayacak. 18 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan zirvede politikacılar, sanatçılar, sporcular ve bilim insanları yer alacak.

Deprem farkındalığının artmasına yönelik ve aynı zamanda alınacak tedbirler doğrultusunda önemli açıklamalarda bulunan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz 18 Mart tarihinde gerçekleştirilmesi beklenen ‘Türkiye’de Deprem Gerçeği ve Kriz Yönetimi” konulu zirveyle ilgili değerlendirmeler yaptı.

Önemli değerlendirmelerde bulunan Halil İbrahim Yılmaz ''Zaman, kamplaşmanın zamanı değil ama şapkamızı önümüze koyup düşünmenin zamanı.'' derken açıklamasında dikkat çeken noktalara değindi. Yılmaz ''“60 saniyede 50 binden fazla insan hayatını kaybediyorsa, biz 4,17 saniyede tedbirini nasıl alacağımızı konuşamıyorsak yeni felaketlere davetiye çıkarmış oluruz. Zaman, kamplaşmanın zamanı değil ama şapkamızı önümüze koyup düşünmenin zamanı. Toplum bu kadar duyarlı hâle gelmişken, 14 milyon yurttaş 85 milyonla akraba olmuşken, herkes evinde ağlamışken, dinlemeye bu kadar hazırken krizi nasıl yönetmemiz gerektiğini konuşmanın tam zamanı” dedi.

ZİRVE ÖNCESİ DEĞERLENDİRME YAPTI!

"Türkiye'de Deprem Gerçeği ve Kriz Yönetimi" konulu zirveye birçok farklı isim katılım sağlayacak. 18 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan zirvede politikacılar, sanatçılar, sporcular ve bilim insanları yer alacak. Zirveye katılım sağlayan kişiler depremlerle ilgili öneri ve görüşlerini 4,17 saniyede dile getirecek.

Fay hattı olan bir Coğrafya'da yaşamamız gerektiğini ve bunu öğrenmemiz gerektiğini belirten Yılmaz ''Zirvede deprem ve afete karşı yapılabilecekleri açıklayacağız. Orada bütün üyelerimiz önerilerini getirecekler. Sivil taraf bu konuda farkındalığını geliştirmediği müddetçe, kanun koyucunun üzerinde etkisini oluşturamıyor. Onun için bizim, 2 buçuk milyondan fazla imar barışından faydalanan yurttaşın olduğu, dere yatağına yapılan evlerden insanların kolayca konut satın aldığı, yıkıldıktan sonra aynı yere yapılan yeni konutu tekrar satın aldığı, 30'uncu kez yıkılan Hatay'ın 31'inci kez aynı imar planıyla yapılmasının konuşulduğu bir ortamda, alışkanlıklarımızı değiştirerek, yüzölçümünün yarısı birinci derece fay hattında olan bir coğrafyada depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

JAPONYA'DAN YOLA ÇIKTI!

Japonya depreminden örnek veren Yılmaz 1923 depremine değinerek ''Japonya'da olduğu gibi ki bu etkinliğe Japonya, Kore, Hollanda gibi ülkelerin büyükelçileri gelecek ve kendi ülkelerinin deneyimini ve kriz yönetimini bizimle paylaşacaklar. Japonya'da 1923'teki Tokyo depreminden sonra kurulan koordinasyon merkezi bir deprem disiplini oluşturdu. O günden bugüne kadar 10'un üzerinde 7'den fazla şiddette deprem oldu ve toplamda 53 kişi hayatını kaybetti. Coğrafyadaki insan yoğunluğu bizden daha fazla olduğu halde. Fay hatlarının tam üzerinde olan bir ülkede farkındalık geliştiği zaman, toplumsal refleks anaokulundan itibaren depremle yaşayan toplumlar olduğu zaman, 10 kez 7 şiddetinde deprem olsa bile 100 yılda 53 vatandaşını kaybederken, biz 7 şiddetindeki bir depremde 50 binden fazla vatandaşımızı 60 saniye içerisinde kaybediyorsak, burada sorun var demektir.'' dedi.

Konuşmalarını noktalandıran Yılmaz son olarak ''Zaman, kamplaşmanın zamanı değil ama şapkamızı önümüze koyup düşünmenin zamanı. Toplum bu kadar duyarlı hale gelmişken, 14 milyon yurttaş 85 milyonla akraba olmuşken, herkes evinde ağlamışken, dinlemeye bu kadar hazırken krizi nasıl yönetmemiz gerektiğini konuşmanın tam zamanı." ifadelerine yer verdi.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.