Bakan Işıkhan asgari ücret ve emekliye ara zammın gündemde olmadığını duyurdu!

Bakan Işıkhan asgari ücret ve emekliye ara zammın gündemde olmadığını duyurdu!

Asgari ücrete yılbaşında yapılan zammın ardından gözler temmuz ayındaki ara zamma çevrilmişti. Asgari ücrete yılda tek zam uygulamasına geçileceği ifade edilirken Bakan Işıkhan'dan konuya ilişkin son dakika açıklaması geldi.

Bakan Işıkhan asgari ücret ve emekliye ara zammın gündemde olmadığını duyurdu! - Türkiye'de asgari ücretliye bir süredir yılda iki kez zam yapılıyordu. Ancak artan enflasyonu kontrol altına almak adına atılan sıkı para politikası adımı ile asgari ücrete yılda tek zam yapılacağı ifade edilmişti. Ocak ayında ara zam konusu hakkında yapılan son açıklamada ekonomik duruma göre bir değerlendirmede bulunulacağı ifade edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan milyonların merak ettiği "Asgari ücrete ara zam var mı?" sorusunu cevapladı.

Asgari ücrete geçtiğimiz yıllardaki gibi ara zam yapılacağına ilişkin iddialar gündeme gelirken Bakan Işıkhan konuya dair milyonları ilgilendiren açıklama yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Asgari ücrete ara zam var mı?" sorusuna verdiği yanıtla gündem oldu.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ZAM VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret ve emeklilere ara zammın gündemde olmadığını ifade etti. Bakan Işıkhan "Temmuzda asgari ücrete ara zam gündemimizde yok" dedi.

bakan-isikhan-asgari-ucret-ve-emekliye-ara-zammin-gundemde-olmadigini-duyurdu.png

"En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı. Böylece asgari ücretli de diğer kalemlerde zam yapılmaması gerektiğini ifade ederek yüksek enflasyonun da göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkati çekti.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.