Nisan 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Nisan 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

Para piyasalar merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı tarih için araştırmalarını sürdürüyor. Merkez Bankası'nın yılın dördüncü faiz kararını hangi gün, saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor.

Nisan 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? - Türkiye'de enflasyonla mücadele devam ediyor. Enflasyon artışı devam ederken bunun kontrol edilmesi adına da pek çok adım atılıyor. Enflasyonla mücadele kapsamında faiz artışları devam ederken son olarak yüzde 50 seviyesine çıkarılan faizle beraber ''Nisan 2024 Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?'' sorularına yanıt aranıyor.

TCMB'nin açıklayacağı faiz kararı için gözler yapılacak olan toplantıya çevrilmişken bir yandan da TCMB'nin toplantı takvimi sorgulanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı toplantı takvimi açıklandı. Aylık periyotlar halinde yapılan Merkez Bankası faiz toplantısının bu ay ne zaman yapılacağı sorgulanıyor.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI TOPLANTISI 2024 NİSAN NE ZAMAN?

Yılın ilk Merkez Bankası faiz kararı toplantısı 25 Ocak tarihinde yapıldı.

nisan-2024-merkez-bankasi-faiz-karari-ne-zaman-saat-kacta-aciklanaca.webp

Para Politikası Kurulu yılın üçüncü Merkez Bankası faiz toplantısını ise 21 Mart 2024 tarihinde gerçekleşti. Bu toplantıda faiz kararı da yüzde 50 olarak açıklanırken Merkez Bankası'nın bu ayki faiz kararı toplantısı 25 Nisan 2024 tarihinde yapılacak, karar ise saat 14.00'da paylaşılacak.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.