Seçim sonrası Türkiye'nin risk raporu son 6 ayın en yüksek oranının zirvesinde!

Seçim sonrası Türkiye'nin risk raporu son 6 ayın en yüksek oranının zirvesinde!

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimi sonrası ,Türkiye'nin kredi risk oranının son 6 ayın en yüksek oranına ulaştı.

Standard & Poors Global Market Intelligence'a göre, Türkiye'nin 5 yıllık kredi temerrüt takası cuma günü açıklanan seviyede yükseliş geliştirdi. Beş yıllık kredi temerrüt takası 105 ğuan artarak 597'ye kadar yükseldi. Bu veri Kasım ayından beri görülen en yüksek veri oldu.

kredilerde-taahhutnameli-donem-kredi-cekenler-14623011-1646-amp.jpg

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimi ardından Türkiye'nin devlet borçlarını ödeyememe riskinden kaynaklı risk primi bugün Kasımdan beri en yüksek seviyeye yükseldi. Standard & Poors (S&P)'e göre Türkiye'de yapılan seçimin Cumhurbaşkanlığında ikinci tura kalması kredi priminin yükselmesine yol açtı. Bu gelişmeler ışığında 105 puanlık bir yükseliş gerçekleşti ve Türkiye kredi risk primini 597'ye yükseltti. Son 6 ayda değişken şekilde yükselen risk primi son altı ayda en yüksek seviyesine yükselerek bir rekor daha kırdı.

ldj5jj-utu6vglj1dffz3g.webp

Standard & Poors (S&P) Global Market Intelligence'a göre, Türkiye'nin beş yıllık kredi temerrüt takası son altı aydaa verilen rakamdan çok daha yüksek bir duruma geldi. Bu Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviye.

Seçim sonrası Türk Lirası ise yabancı borsalarda düşüşe geçti. Bu düşüş ekonomik oalrak insanları daha da zora soktu.Türk Lirası (TL) ise son iki ayın en düşük seviyesine geriledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.