Bilge Yılmaz İYİ Parti’den istifasını açıkladı

Bilge Yılmaz İYİ Parti’den istifasını açıkladı

İYİ Parti içerisinde yaşanan kriz sürecinde pek çok istifa haberi gelmişti. İstifalarda bir yenisi daha eklenirken Bilge Yılmaz, parti üyeliğinden istifasını açıkladı.

Bilge Yılmaz İYİ Parti’den istifasını açıkladı - İYİ Parti'de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden yerel seçimlere uzanan bir kriz süreci yaşanıyor. Partiden istifalar gelmeye devam ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de istifası isteniyor. Partiden yükselen istifa sesleri Olağanüstü Kurultay ile giderilecekken Akşener, yeniden aday olmayacağını ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i eleştiren partiler yeni açıklamalara yer vermeye devam ederken bir açıklama da Bilge Yılmaz'dan geldi. Yerel seçimin ardından İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılan Bilgi Yılmaz, parti üyeliğinden de istifa ettiğini duyurdu.

BİLGE YILMAZ İYİ PARTİ ÜYELİĞİNDEN NEDEN İSTİFA ETTİ?

İYİ Parti'nin kuruculuğu sürecinde aktif rol üstlenen Bilge Yılmaz, parti üyeliğinden istifasını duyurdu. Yılmaz, yerel seçimin ardından İYİ Parti ekonomi politikaları başkanlığı görevinden ayrıldığını duyurmuştu. İYİ Parti üyeliğinden de istifa ettiğini duyuran Yılmaz, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden açıklamada bulundu.

ekran-goruntusu-2024-04-22-090241.png

Yılmaz, açıklamasında ise Genel Başkan Akşener'in Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini iyi yönetemediğine değinerek “Partimizin kurumsal yapısı kişilerin çıkar, eğilim ve beklentileri karşısında çöktü. Sn. Meral Akşener ise Altılı Masa sürecinin her aşamasında kötü bir müzakere süreci yürüttü ve Kemal Kılıçdaroğlu adaylığını önleyemedi.'' dedi. Bununla beraber Akşener'in mağdur psikolojisi içinde olduğuna vurgu yapan Yılmaz, açıklamasının devamında ''Geride kalan bir sene içinde ise sürekli olarak bir mağdur psikolojisi içinde ve yaşadığı bütün sorunların kaynağını dışarıda arayan, kendini sadece dışarıya düşmanlık ederek meşrulaştıran bir liderlik tarzı izledik.

ekran-goruntusu-2024-04-22-090245.png

Bir yılı aşkın süredir yapılan yanlış tercihler beni İYİ Parti’den ayrılmaya ve ülkemiz için yeni bir yapı altında çalışmaya itiyor.” ifadelerine yer verdi. Kongredeki tüm adaylara da başarılar dileyen Yılmaz, sözlerini sonlandırdı.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.