MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri ne zaman belli olur?

MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri ne zaman belli olur?

Zorunlu vatani görevini yerine getirecek olan vatandaşlar askerlik celp ve sevk tarihlerine ilişkin MSB'den gelecek açıklamaya odaklandı. MSB'nin mayıs ayı sınıflandırması merak edilirken detayları derledik.

MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri ne zaman belli olur? - Askerlik vazifesini yerine getirecek olan vatandaşlar, Mayıs 2024 sınıflandırma sonuçlarını bekliyor. Celp ve sevk tarihlerini sorgulayan yükümlüler, yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile er statüsünde askerlik görevlerini yerine getirecek. Bu çerçevede ''MSB tarafından mayıs celp yerleri ne zaman açıklanacak?'' sorularına da yanıt aranırken detaylar için Milli Savunma Bakanlığından (MSB) açıklama beklenmeye başladı.

Sevk ve celp dönemleri yakından takip edilirken mayıs sınıflandırma döneminde görev alacak yükümlüler tercih işlemlerini 29 Şubat tarihinde tamamladı. Vatani görevini yerine getirecek kişiler, sevk belgelerini sevk tarihinden 10 gün önce elde edebilecek. 2024 Mayıs askerlik sınıflandırma sonuçları sorgulama ekranı merak edilirken detayları derledik.

msb-mayis-askerlik-celp-ve-sevk-tarihleri-ne-zaman-belli-olur.webp

MAYIS 2024 ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MSB tarafından yapılan duyuruda mayıs ayı askerlik sınıflandırma sonuçları 3 Mayıs günü e-Devlet üzerinden duyurulacak. Celp ve sevk dönemleri ise;

  • Yedek Subay/Astsubay Adayları ile Er (1’inci Grup) - 16 Mayıs 2024
  • Er (2’nci Grup) - 27 Haziran 2024
  • Er (3’üncü Grup) - 25 Temmuz 2024 olacak.

Söz konusu detaylar MSB'nin resmi internet sitesi üzerinden duyurulmaya devam edecek.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.