18 bin 305 Adalet Bakanlığı personel alımı! Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak, branş dağılımı

18 bin 305 Adalet Bakanlığı personel alımı! Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak, branş dağılımı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; Personel Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve İcra Dairesi Başkanlığı'na toplamda 18 bin 305 yeni personel alımı yapılacağını duyurmuştu.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan personel alımı ile ilgili binlerce kişi araştırmalarını yapmaya devam ediyor. Adalet Bakanlığı personel alımı branş dağılımı ve kontenjanlar birçok kişi tarafından oldukça merak ediliyor. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman gerçekleşecek? Adalet Bakanlığı personel alım detayları...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ; Personel Genel Müdürlüğü, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve İcra Dairesi Başkanlığı'na toplamda 18 bin 305 yeni personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Bakan Bozdağ'ın açıklamasının ardından Adalet Bakanlığı personel alımına başvuruda bulunmak isteyen pek çok kişi araştırmalarına başladı.

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM ŞARTLARI

Bakan Bozdağ'ın Adalet Bakanlığı personel alımı açıklamasının ardından birçok kişi arama motorları üzerinden "Adalet Bakanlığı personel alımı başvurular başladı mı, ne zaman başlayacak?" sorusunun yanıtını aratmaya başladı. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları da oldukça merak edilen konular arasında yer aldı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar her geçen gün detaylar ve şartları araştırmaya devam ediyor.

Ankara'daki Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Personel Eğitim Merkezi'ne yerleştirilen depremzedelerle iftar yapan Bakan Bozdağ geçtiğimiz günlerde personel alımı yapılacağını belirtirken depremzedelerle düzenlediği iftar yemeğinde şunları söylemişti;

"Bazı adliyelerimiz deprem öncesi döneme dönecekler, süre uzatımı yapmayacağız. Bunlar Diyarbakır, Adana, Kilis, Osmaniye, Nurdağı ve İslahiye hariç Gaziantep merkez ve ilçeleri olmak üzere buralarda uzatmaya gitmeyeceğiz.

Diğer illerde de ilçe bazlı değerlendirme yapacağız. Örneğin Hatay'ın merkezini uzatacağız ancak ilçelerinin bir kısmını uzatıp bir kısmı devam edecek. Malatya merkez, Kahramanmaraş merkez, Adıyaman merkezde süreleri uzatacağız, ilçeleri özel değerlendireceğiz. Bazı ilçelerde süreler uzamayacaktır."

ADALET BAKANLIĞI PERSONEL ALIM BRANŞ DAĞILIMI

Adalet Bakanlığı'na yapılacak personel alımıyla ilgili detaylardan bahseden Bakan Bozdağ "Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz. Yakında bunların mesleklerine göre dağılımı, müracaat tarihleri ve şartları Bakanlığımız tarafından ilan edilecektir." diyerek detayları paylaşmıştı.

Bakan Bozdağ tarafından yapılan açıklama doğrultusunda Adalet Bakanlığı personel alımı branş dağılımı ve kontenjan şu şekilde yer alıyor;

  • Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229
  • Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376
  • İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.