6284 sayılı kanun nedir?

6284 sayılı kanun nedir?

Son zamanların en büyük tartışma ve araştırma konularından birisi de 6284 sayılı kanun oldu.

Yeniden Refah Partisinin Cumhur İttifakına katılmasının ardından gündemin en çok araştırılan konularından birisi de 6284 sayılı kanun oldu. Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakına katılırken 6284 sayılı kanunla ilgili bazı maddelerin yumuşatmaya gidilerek kabul edildiği açıklandı. 6284 sayılı kanunla ilgili yumuşatmaya gidilen metinde "Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına, manevi değerlerimize aykırı fiillerin ve sapkınlıkların önlememesine yönelik yasal düzenlemelere, süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesine ağırlık verilecektir" ifadeleri dikkat çekerken birçok kişi arama motorları üzerinde ''6284 sayılı kanun nedir?'' sorusunun yanıtını aratmaya başladı.

Son zamanların en büyük tartışma ve araştırma konularından birisi de 6284 sayılı kanun oldu. Detaylı şekilde kanunu incelemek isteyen kişiler ''6284 sayılı kanun nedir?'' sorusunun yanıtını ararken konu oldukça dikkat çekti.

kadina-siddet.jpg

6284 SAYILI KANUN NE ZAMAN YAYIMLANDI?

8 Mart 2012'de kabul edilen ve 20 Mart 2012'de T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan 6284 sayılı kanun; Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi.

6284 SAYILI KANUNUN AMACI NEDİR?

6284 sayılı kanunun amacı şu şekildedir;

Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan ve bu kişileri hedef alan şiddetin önlenmesi için alınacak önlemleri düzenlemektir.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.