AK Parti'den ilk HÜDA PAR açıklaması geldi!

AK Parti'den ilk HÜDA PAR açıklaması geldi!

HÜDA PAR'ın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti'yi destekleyeceğini açıklamasının ardından parti programında yer alan bazı ifadeler gündeme gelmişti.

Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı'na son partiler katılım sağlamaya devam ederken Cumhur İttifakına katılan HÜDA PAR büyük ses getirmiş ve konu oldukça tartışılmıştı. Ak Parti'den HÜDA PAR açıklaması gelirken ''Her partinin kendi ilkeleri var'' açıklaması yapıldı.

HÜDA PAR'ın 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ak Parti'yi destekleyeceğini açıklamasının ardından parti programında yer alan bazı ifadeler gündeme gelmişti. Konuyla ilgili sorular AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'e yönetilirken her siyasi partinin kendine ait bir kimliği olduğunda bahsetti. Çelik ''Her siyasi partinin kimliği var. Sistematik bir şekilde PKK'nın katliamları karşısında sessiz kalanlar, Cumhur İttifakı'na destek veren partilerin üzerine gidiyor. Burada ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olacak. 'Biz seçime giderken bu ittifakı şu ilkeler temelinde yapıyoruz' şeklinde." dedi.

İLK HÜDA PAR AÇIKLAMASI GELDİ!

14 Mayıs seçimlerinde Ak Parti'yi destekleyeceği açıklanan HÜDA PAR'ın parti programında yer alan bazı maddelerinin çelişkili olduğu hakkında yorumlar yapılmaya devam edilirken HÜDA PAR'ın parti toplantısında "Eyalet sistemi, özerklik ve federasyon tartışılabilmelidir. Şeyh Said'in yakınlarından özür dilenmelidir. 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı silinmelidir. Kürtçe, Türkçe ile birlikte ikinci resmi dil kabul edilmelidir. Medreseler iyileştirilmeli, asli fonksiyonlarına kavuşturulmalı ve resmi statü tanınmalıdır. İsimleri değiştirilen yerleşim yerlerine eski adları geri verilmelidir." ifadeleri gündem yarattı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili ilk açıklamayı yaparken HÜDA PAR'a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bu hafta içerisinde dönüş sağlanacağı da belirtilirken "HÜDAPAR'ın sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığını destekleyeceklerine yönelik açıklamalarına teşekkür ediyoruz. Bu hafta içerisinde en kısa sürede dönüş yapacaklarını ilettiler. İttifak yapıldığı zaman siyasi partiler kendi kurumsal kimliklerini lal edip kurumsal partiye dönüşmüyorlar. Her partinin kendi ilkeleri var. Burada ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olacak. 'Biz seçime giderken bu ittifakı şu ilkeler temelinde yapıyoruz' şeklinde. Bu iddialarda bulunanlara bakıyorsunuz sistematik bir şekilde halen bir terör örgütün katliamları karşısında sessiz kalanlar, Cumhur İttifakını destekleyenlerin bir çelişki var mı yok mu üzerinde gitmeye çalışıyor. PKK'yı lanetlemeyen, hatta destekleyen bir partinin açıkça Kılıçdaroğlu'na desteği söz konusu.'' ifadeleri yer aldı.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.