Bakan Çavuşoğlu sanatçı Karsu hakkında konuştu!

Bakan Çavuşoğlu sanatçı Karsu hakkında konuştu!

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu açılışta yapılan açıklamasında depremde ailesinden 10 kişiyi kaybeden Karsu'yu da unutmadı.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olurken hayatını kaybedenlerin sayısı 45 bini geçmişti. AB Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Ankara’daki misyon şefleriyle bir araya gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşolğu Avrupa Birliği Başkanlığında gerçekleştirilen toplantının açılışında oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu açılışta yapılan açıklamasında depremde ailesinden 10 kişiyi kaybeden Karsu'yu da unutmadı. Depremin meydana geldiği tarihte tüm yardımlarını seferber eden ve hem yurt içi hem de yurt dışında birçok yardım toplayan sanatçı Karsu ailesinden 10 kişiyi kaybetmişti.

AVRUPA ÜLKESİNDE GÖRÜLEN EN BÜYÜK DEPREM

Konuşmasında sanatçı Karsu'yu da unutmayan Bakan Çavuşoğlu depremin Avrupa ülkesinde görülen en büyük deprem olduğuna dikkat çekerken “Her zaman ve her vesileyle, başta doğal afetler olmak üzere, insanlığı tehdit eden sorunlara karşı dayanışma ve ortak eylem çağrısı yaptık. Milli gelirine göre dünyanın en hayırsever ülkesi olarak, nerede yardıma muhtaç birisi varsa, yanında olduk.

Zira, biz “birlikten kuvvet doğar” deriz. Buna inanırız. Bu sözün Avrupa’nın birçok ülkesinde de kullanıldığını biliyorum. Şimdi biz, yaşadığımız bu afet sürecinde güçlü bir uluslararası dayanışma görüyoruz. Bu destek, bize moral ve güç veriyor. Geçtiğimiz hafta, 3 gün arayla, Delhi’de G-20 Dışişleri Bakanları Toplantısına; Doha’da En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansına katıldık. Şunu gördük: En gelişmişinden en az gelişmişine, bütün ülkeler, bütün insanlık yanımızda” ifadelerine yer verdi.

KARSU'DAN BAHSETTİ!

Türkiye'nin Avrupa'nın önemli ülkelerinden birisi olduğunu dile getiren Çavuşoğlu sanatçı Karsu'yu unutmayarak ünlü sanatçının yapmış olduğu yardımları dile getirdi. ''Hollanda’da, 10 akrabasını depremde kaybeden caz sanatçısı Karsu’nun kalpten paylaşımları, biz dahil milyonlarca insanı derinden etkiledi; yardıma sevk etti” dedi.

Çavuşoğlu açıklamasında “Burada bulunan pek çok ülkenin ya komşusu ya ticari ortağı ya da müttefiki. Deprem sadece komşuluğumuzu, dostluğumuzu, müttefikliğimizi değil, insani bağlarımızı da bir kez daha hatırlattı. Umuyorum ki bu ruh, önümüzdeki dönemde Türkiye-AB ilişkilerinin tüm boyutlarına yansıyacaktır. Bölgesel ve uluslararası gelişmeler, birlikteliğimizin küresel planda ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Bu vesileyle, AB üyesi ve aday ülkeler ile AB kurumlarına sizler nezdinde tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.

Gündemi yakından takip etmek için ankarabulteni.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.