Cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan kimdir?

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Ogan kimdir?

ATA İttifakı ortak adayı Sinan Ogan kimdir? Sinan Ogan nereli? Sinan Ogan Babala TV program oylarını etkiledi mi?

ATA İttifakı Sinan Ogan 1 Eylül 1967 Iğdır doğumludur. Ogan köken olarak Azerbaycan kökenlidir. Sinan Ogan stratejik araştırmacı ve 24. dönem de Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır milletvekilliği yapmıştır. Azeri kökenli olan Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamlayarak, Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi'nde doktora çalışmasını başarıyla tamamlamıştır.

Doktorasını tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesinde Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Azerbaycan Devlet Üniversitesinde dekan yardımcılığı ve öğretim görevlisi olarak görev aldı.1991 yılında SSCB'nin dağılmasından önce Ebulfez Elçibey ile görüşme gerçekleştirerek Azerbaycan'ın bağımsızlığı için Ebulfez Elçibey Çalışma ofisinde görev aldı. 1990-2000 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Azerbaycan temsilcisi oldu. TİKA Azerbaycan temsilciliği yaptığı dönemde kendisine Azerbaycan devlet nişanı verildi.

Sinan Oğan, aynı zamanda Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı. Sinan Oğan, TÜRKSAM'ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Valdai Formu Üyesi olan Sinan Oğan'ın yayınlanmış 3 kitabı ve 500'den fazla makalesi bulunmaktadır. Sinan Oğan, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Iğdır milletvekili seçilmiştir. Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolar arası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Genel Sekreterliği yapmıştır.

2015 Yılında MHP'de seçimli kurultay olması için imza toplamıştır. Aday olmak için Ümit Özdağ ve Meral Akşener ile birlikte kurultayda imza toplamış ancak Devlet Bahçeli tarafından partiden ihraç edilmiştir. Mahkeme kararıyla MHP'ye geri dönen Sinan Ogan bir kez daha partisinden istifa etmiştir.

2023 Seçimlerinde Ata İttifakı'nın adayı olarak seçilmiştir. Son dönemde Oğuzhan Uğur'un moderasyonunu üstlendiği Babala TV Youtube kanalında yayınlanan Mevzular-Açık Mikrofon programıyla kitlelere ulaşmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.