Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gerçekleşmesine kısa süre kalan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine dair usul ve esaslara ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda YSK tarafından dikkat çekici bir karar alındığı belirtildi. 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin alınan yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda ikinci oylamaya hak kazanan adaylardan birinin herhangi bir nedenle seçime katılamaması halinde oylama, boşalan adaylığın birinci oylamadaki sıraya göre ikame edilmesiyle yapılacağı açıklandı. İkinci oylamaya tek adayın kalması durumunda ise oylamanın referanduma gidilerek yapılacağı belirtildi. Her iki şekilde de çoğunluğun oyunu alan aday Cumhurbaşkanı ilan edilecek.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Gerçekleşmesine kısa süre kalan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine dair usul ve esaslara ilişkin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yer alan karara göre Cumhurbaşkanı 40 yaşını doldurmuş yükseköğretim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip vatandaş tarafından seçilecek.

Yer alan Cumhurbaşkanı aday kriterleri içerisinde görev süresinin beş yıl olması, bir kimsenin en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilmesi yer alıyor.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.