Cunda adası ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cunda adası ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı!

Alınan yeni pek çok karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi sınırları içerisinde yer alan Cunda Adası ile ilgili alınan karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Cunda Adası ''kesin korunacak hassas alan'' ilan edildi. Bunun dışında Trabzon'un Of, Sivas'ın Zara ve Adıyaman'ın Besni ilçelerindeki bazı taşınmazların da acele kamulaştırılması kararı alındı.

Balıkesir Ayvalık sınırları içerisinde bulunan Cunda Adası'nın Doğal Sit Alanı'nın koruma statüsünün yeniden değerlendirilmesi sonucunda kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı. "Afyonkarahisar İli Çay ve Bolvadin İçme Suyu Arıtma Tesisi Birliği" ile merkezi Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde olmak üzere "Doğal Şehirler Birliği"nin kurulmasına da karar verildi.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI!

Alınan bir diğer karar ise Trabzon Eskipazar Mahallesi ile ilgili oldu. Özel mülkiyete konu bazı taşınmazlar, "İlk İşyerim Projesi" kapsamında ihtiyaç duyulan yapılaşmanın ivedilikle sağlanması amacıyla Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından kamulaştırılması kararı alınan bir diğer yer Trabzon Eskipazar Mahallesi oldu.

Aynı şekilde Sivas'ın Zara ilçesi Ahmet Başyurt mahallesi sınırları içerisinde bulunan özel mülkiyete konu bazı taşınmazlar hakkında da aynı karar alınırken Bu karar Adıyaman'ın Besni ilçelerindeki bazı taşınmazlar içinde geçerli.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.