Deprem bölgesi Hatay'da esnaf ayağa kalkmaya çalışıyor

Deprem bölgesi Hatay'da esnaf ayağa kalkmaya çalışıyor

Depremin vurduğu illerden birisi olan Hatay'da çalışmalar ekipler tarafından hala devam ederken Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Hatay'da bazı esnaflar dükkanlarını açtı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen depremin çevre 10 ilde yıkıma neden olmasının ardından toplamda 11 il depremden oldukça etkileniş ve birçok bina enkaza dönerken enkaz altında kalan yaklaşık 50 bine yakın vatandaş ise hayatını kaybetmişti.

Depremin vurduğu illerden birisi olan Hatay'da çalışmalar ekipler tarafından hala devam ederken Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Hatay'da bazı esnaflar dükkanlarını açtı. Yeniden ayağa kalkabilmek, hayatlarına devam edebilmek amacıyla esnafların bazıları kepenklerini yeniden açtı.

3577118-f8b5f3bb12fc2925ea6a3cf62a2b7519-1366x1366.jpg

Hatay'da tarihi Uzun Çarşı'da birkaç esnaf kepenk açarken bu esnaflardan birisi de tatlıcı dükkanı sahibi Şahap Fansa oldu. Fansa ''Caddelerimiz hâlâ moloz. İnşallah bir an önce kaldırırız da esnafımız cesaretlenir, canlanır" dedi.

Bölgede yaralar hala sarılmaya çalışılırken depremden en çok etkilenen kesimlerden birisi de esnaf olmuştu. Deprem bölgesinde kalan vatandaşlar hayatlarına devam etmeye çalışırken esnaflardan birisi olan Fansa dükkan kepengini yeniden açarken "Caddelerimiz hâlâ moloz. İnşallah bir an önce kaldırırız da esnafımız cesaretlenir, canlanır. Antakya'yı terk etmedik" dedi.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.