Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi!

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı yükseldi!

Asrın felaketinde can kaybı sayısı arttı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem çevre 10 ilde yıkıma neden olurken binlerce vatandaş enkaz altında kalmıştı. Depremin ilk gününden bu yana bölgede arama kurtarma çalışmaları ekipler tarafından yürütülmeye devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu depremde hayatını kaybedenlerin sayısının yükseldiğini açıkladı.

6 şubat tarihinde 11 ilde büyük bir yıkımın meydana gelmesine neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem fay hattının kırılması sonucu ortaya çıkarken 11 ilde binaların bir çoğu tuzla buz oldu. Asrın felaketi olarak adlandırılan depreme dair son durumu Bakan Soylu açıkladı.

48 BİN 448'E YÜKSELDİ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının yükseldiğini belirtti. Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları hala sürmeye devam ederken Bakan Soylu hayatını kaybedenlerin sayısının 48 bin 448'e yükseldiğini belirtti.

Kimliklendirme çalışmalarının da hala devam ettiğini belirten Bakan Soylu "Yabancı uyruklu sayısı ise 6 bin 660, büyük bölümü Suriyeli kardeşlerimiz. Kimliklendirilmesi devam eden vatandaşımızı sayısı ise bin 615" dedi.

''KÖTÜCÜL KİŞİLERE SESLENİYORUM''

Depremdeki can kaybının yükseldiğini belirten Bakan Soylu aynı zamanda "AFAD vatandaştan vinç için kira aldı" iddiası hakkında konuştu. Bu iddia hakkında "Vatandaşımıza evini yık diye talimatımız ya da talebimiz yok. Böyle bir süreç olduysa, burada istismar vardır. Elbette görevimiz üzerine gitmektir ama bunu devlete bocalamak ayrı bir kötülüğün maharetidir" diye konuştu.

Herkesin yaralarının sarılabilmesi adına çaba verildiğinin altını çizen Bakan Soylu Sosyal medyada dezenformasyon yapan kötücül kişilere sesleniyorum; devletimiz mücadele ediyor, herkes yaraları sarabilmek için çaba sarf etmekte. Birçok yalanla hem insanlarımızın, depremzedelerimizin moralini bozmaya hem de hiçbir şey yapılmıyormuş algısı oluşturmak doğru değil.'' dedi.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.