İkinci ara tatile kaç gün kaldı? Ara tatil ne zaman, kaç gün?

İkinci ara tatile kaç gün kaldı? Ara tatil ne zaman, kaç gün?

Eğitim öğretim yılı boyunca iki kez tatil yapılırken bu ara tatillerden birisi Nisan bir diğeri ise Kasım ayında gerçekleşiyor.

Birçok öğrencinin gündeminde özellikle de son günlerde aynı konu yer alıyor. Birçok öğrenci ikinci ara tatilin ne zaman olduğunu merak ederken arama motorları üzerinde ''Nisan 2023 İkinci ara tatile kaç gün kaldı?'' sorusunun yanıtı aratılıyor. Peki ikinci ara tatil ne zaman, kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

Eğitim öğretim yılı boyunca iki kez tatil yapılırken bu ara tatillerden birisi Nisan bir diğeri ise Kasım ayında gerçekleşiyor. Kasım ayında yapılan ikinci ara tatilin ardından birçok kişi Nisan ayında yapılan ikinci ara tatile dair soruların yanıtlarını aramaya başladı.

ARA TATİL NE ZAMAN?

Nisan ayında gerçekleşen ikinci ara tatil yaklaştı. Birçok öğrenci ve veli Nisan ayında yapılacak ikinci ara tatilin kaç gün süreceğini araştırmaya başlarken ikinci ara tatilin tam olarak hangi tarihte başlayacağı ve biteceği de merak edildi.

2023 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) takvimine göre Nisan ayında gerçekleşen ikinci ara tatil 17-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

ARA TATİL KAÇ GÜN SÜRECEK?

14 Nisan Cuma günü ders zilinin çalmasının ardından ara tatil başlamış olacak ve hafta sonu da dahil olmak üzere Nisan ayında gerçekleşecek ara tatil 9 gün sürecek. İkinci dönemin sona ermesi için son ara tatil zili ise 24 Nisan Pazartesi günü çalacak.

OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre okullar 16 Haziran tarihinde sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.