İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu Kılıçdaroğlu adaylığından çekinceli olunduğunu belirtti

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu Kılıçdaroğlu adaylığından çekinceli olunduğunu belirtti

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili seçmenin yüzde 40’ının Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili çekincelerinin olduğundan bahseden İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Altılı masanın Cumhurbaşkanı adayı olarak seçilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı noktasında İYİ Parti seçmenlerinin çekincelerinin olduğundan bahseden İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, “Seçmenimizin %40’ında Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda çekinceler var.” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 40 ÇEKİNCELİ

PKK’nın siyasi uzantısı HDP'nin altılı masa dışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini söylemesinin ardından İYİ Parti seçmeninin bu noktada rahatsızlık duyduğunu belirten Köylüoğlu bu gelişmelerin İYİ Parti tabanında oy oranına yansıdığını da dile getirdi. Konuyla ilgili Millet İttifakı destekçisi Nevşin Mengü de "İYİ Parti oyları yüzde 8'lere düştü" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin oy oranındaki dalgalanmaların sebepleri olarak Meral Akşener'in altılı masadan kalkması ve tüm rahatsızlığı ile geri döndüğünü belirtmesiyle birlikte HDP'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirttiği ifadeler kullanması olduğu belirtilirken bu sebeplerin İYİ Parti tabanında rahatsızlığa neden olduğu konuşulmaya devam ediyor.

Faruk Köylüoğlu yaptığı açıklamada "Seçmenimizin yüzde 40’ında Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda çekinceler var." ifadelerini kullandı. Kemal Kılıçdaroğlu adaylığının ardından tabanda rahatsızlık hissedilirken aynı zamanda Yavuz Ağıralioğlu gibi isimler de partiden istifa etmişti.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.