MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı!

MEB 45 bin sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları açıklandı!

45 bin öğretmen atama mülakat sonuçları sorgulama ekranı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adayların erişimine açıldı.

Milyonlarca öğretmenin heyecanlı ve stresli bekleyişi sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklaması oldukça dikkat çekti. Öğretmen atama mülakatları 7 ila 16 Nisan günleri arasında gerçekleştirilirken 7 bin 878, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlak bilgisi alanı için ise kontenjan sayısı 2 bin 604 olarak belirlendi.

45 bin öğretmen atama mülakat sonuçları sorgulama ekranı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından adayların erişimine açıldı. 7-16 Nisan tarihlerinde mülakatı gerçekleştirilen adayların gündeminde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan MEB 45 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları yer alırken mülakat sonuçları 18 Nisan Salı itibariyle bugün açıklandı.

45 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMA

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarına erişmek isteyen öğrenciler için e-Devlet şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile Sözlü Sınav Sonucu Sorgulama Ekranı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

ankara-deprem-2023-04-18t155027-637.jpg

16 Nisan 2023 Pazar günü günü sona eren öğretmen atama mülakatlarının ardından bugün 45 bin sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının açıklanması ile atama tercihleri 2-6 Mayıs günlerinde alınacağı ve adayların 1 Eylül tarihi itibarıyla göreve başlayacağı duyurusu yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama "2023 Mart Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Sonuçları e-Devlet Üzerinden Yayınlanmıştır." şeklinde yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.