Naci Görür olası Marmara depremi büyüklüğü hakkında konuştu!

Naci Görür olası Marmara depremi büyüklüğü hakkında konuştu!

Naci Görür Marmara'da deprem üretecek iki adet fay hattı olduğuna dikkat çeken Naci Görür "Marmara'da deprem üretecek olan iki tane aktif fay kolu var.'' dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremde gösterdiği tahminleri ile nokta atışı yapmayı başaran Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür Marmara'da meydana gelebilecek olası deprem hakkında konuştu. Uzmanlar meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından İstanbul için uyarıda bulunurken gözler İstanbul'a dönmüş ve önlemler alınmaya başlanmıştı.

Naci Görür Marmara'da deprem üretecek iki adet fay hattı olduğuna dikkat çeken Naci Görür "Marmara'da deprem üretecek olan iki tane aktif fay kolu var. Marmara Denizi'nde beklenen deprem 7.2 ile 7.6 arasında değişecektir. Bütün senaryolar ve hazırlıklar 7.5 büyüklüğünde deprem için yapılıyor" dedi.

MARMARA DEPREMİ BÜYÜKLÜĞÜNDEN BAHSETTİ!

717615image1.jpg

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem çevre 10 ilde yıkıma neden olurken meydana gelen yıkım nedeniyle 45 binin üzerinde vatandaş hayatını kaybetmişti. Meydana gelen yıkım ve can kaybı vatandaşların derinden üzülmesine neden olurken Türkiye'yi derinden sarsan asrın felaketinin ardından uzmanlar İstanbul depremi için uyarıda bulunmuştu.

Kahramanmaraş depremine ilişkin yaptığı açıklamalarda tahminleri daima doğru çıkan Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür bu defa Marmara depremi hakkında konuştu. Marmara denizinde sık sık meydana gelen 3-4 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamada bulunan Naci Görür şunları söyledi;

"Marmara Denizi'nde deprem çok sık oluyor. Özellikle Orta Marmara Çukurluğundan yani Silivri açıklarından itibaren batıya doğru Tekirdağ'da o arada denizde çok sık depremler oluyor. Bu depremler çoğunlukla 3'lü ve 4'lü olur. Bu depremlerin önemli bir kısmı da tektonik depremler değildir. Daha ziyade denizin dibinden çıkan doğalgaz çıkışlarına bağlıdır. Dolayısıyla doğalgaz çıkışları ve o yöredeki hareketlilik böyle depremler oluşturabilir. Bu 4.1 büyüklüğündeki depreme herhangi bir önem vermek doğru değildir. Çok sık olabilir"

Gündemi yakından takip etmek için ankarabulteni.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.