Ramazan Bayramı'nda trafik tedbirleri çerçevesinde görev yapacak personel sayısı açıklandı

Ramazan Bayramı'nda trafik tedbirleri çerçevesinde görev yapacak personel sayısı açıklandı

Ramazan Bayramı'nın huzurlu ve güvenli geçmesi açısından bir dizi tedbir alındı. Alınan tedbirler çerçevesinde kaç güvenlik personelinin sahada olacağı duyuruldu.

Ramazan Bayramı'nda trafik tedbirleri çerçevesinde görev yapacak personel sayısı açıklandı - Ülkemizde Ramazan ayının idrak edilerek Ramazan Bayramı'na ulaşmanın sevinci yaşanıyor. Ramazan Bayramı'nın idrak edileceği günlerde trafik güvenliğinin sağlanması için personelin 7/24 sahada olacağı bildirilirken 20-23 Nisan tarihleri arasında trafik kazalarında düşüş eğiliminin sağlanması için İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine ‘2023 Yılı Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri’ konulu genelge gönderildi.

PERSONEL KESİNTİSİZ OLARAK SAHADA OLACAK

Alınan önlemler kapsamında İçişleri Bakanlığı'na bağlı Emniyet Genel Müdürlüğünce 11 bin 369’u trafik ve 35 bin 919’u diğer birimlerden olmak üzere 51 bin 799 personel, 4 bin 481 ekip, 294 hava aracı ve 319 dedektör köpek, Jandarma Genel Komutanlığınca görevli 4 bin 260’ı trafik, 105 bin 255’i diğer birimlerden olmak üzere toplamda 109 bin 515 personel, 20 bin 308 ekip, 867 hava aracı ve 510 dedektör köpek görev alacak. Sahil Güvenlik Komutanlığı 357 yüzer unsur, 13 hava aracı, 146 kara aracı, 6 dedektör köpek ve 842 karargah/hareket merkezi personeli olmak üzere toplam 516 ekip ve 3 bin 402 personel faaliyetlerini yürütecek. birimler önceden tespit edilen noktalarda hem karadan hem havadan hem de denizden faaliyetlerini yürütecek.

TEHLİKELİ BÖLGELER BELİRLENDİ

Ramazan Bayramı çerçevesinde gerçekleştirilecek trafik denetimleri hakkında İçişleri Bakanlığı GAMER Salonunda düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında bayram öncesinde vatandaşların trafiğe çıktığını dile getiren İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Seymenoğlu, ''Vatandaşlarımız, aileleri, dostları ile beraber dünden itibaren trafiğe çıkmaya başladı.

trafik.jpg

Daha önce de Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Dairesi Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı trafik birimleri tarafından Türkiye çapında sıkıntılı olan bölgeler tespit edildi. Bu alanlar arkadaşlarımızla tek tek paylaşıldı. Bu bölgelerde şu anda arkadaşlarımız trafiğe müdahale etmekte. Alandaki yüzlerce ekibimiz, binlerce arkadaşımız 24 saat esasın ile trafiğin güvenliğini en üst seviyede sağlamaya gayret edeceklerdir.'' ifadelerine yer verdi.

Ramazan Bayramı çerçevesinde, vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması konusunda önlemlerin alındığı bildirilirken ekiplerin de sahada görevde olduğu görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.