Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçici hizmet verecek hastaneleri açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçici hizmet verecek hastaneleri açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay'da açıklamalarda bulundu ve deprem bölgelerinde yaşanan su sıkıntısına değindi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçici hizmet verecek hastaneleri açıkladı - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremden etkilenen Hatay'da incelemelerini sürdürüyor. Deprem bölgesinde şebeke suyunda salgın hastalık olabileceği yönündeki açıklamalara değinen Bakan Koca, herhangi bir salgın riski olmadığını belirtti. Ancak şebeke suyunun içme suyu olarak kullanılmaması gerektiğine ilişkin uyarısını da yineledi.

Bakan Koca, yaşanan su sorununa ilişkin "Kentte şebeke suyu, içme suyu olarak hala riskli. Şebeke suyu temizlik gibi genel amaçlar için kullanılabilir. Bu gibi afetlerden sonra toplumlar ve devletler salgın hastalık riskine karşı dikkatli olmalıdır.'' ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL'DA DEPREM RİSKİ TAŞIYAN HASTANELERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul'da Çapa ve Cerrahpaşa Hastanelerinin geçici olarak hizmet vereceği hastaneleri açıkladı. Bakan Koca, söz konusu hastanelere ilişkin yaptığı açıklamada ''İstanbul'daki iki üniversite hastanemizle ilgili önemli gelişme üzerinde durmak istiyorum. Deprem hepimiz için uyarıcı oldu. İstanbul Tıp Fakültesi'nin, yaygın bilinen adıyla Çapa'nın yerleşkesindeki inşaatlar hızla bitirilecek. Beylikdüzü ve Eyüp Devlet Hastanesi, Çapa'nın kullanımına açılacaktır. Cerrahpaşa için ise, Samatya olarak bilinen İstanbul Eğitim Araştırma ile Taksim Eğitim Araştırma Hastanesi kullanıma açılacaktır.'' ifadelerine yer verdi.

İstanbul'da geçici olarak hizmet verecek hastaneleri açıklamasının ardından sözlerini sonlandıran Bakan Koca, depremde yıkılma riski olan sağlık kuruluşları ile ilgili çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.