Seçim kararı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak!

Seçim kararı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanacak!

Seçime yönelik birçok iddia bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından saat 14:00'da yapılacak açıklamalar doğrultusunda son bulacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yapacağı açıklamada Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimlerinin 14 Mayıs'a çekilmesine yönelik kararını açıklayacak. Geçtiğimiz gün MGP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14:00'da seçime yönelik önemli açıklamalar yapacak.

Devlet Bahçeli ile sağladığı görüşmenin ardından dün Cumhur İttifakının bir diğer ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüşme sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim çalışmalarına yönelik görüşmeler sağlarken aynı zamanda Ankara kulislerinde dolaşan iddia doğrultusunda Anavatan Partisi ve Demokratik Sol Parti'nin de Cumhur İttifakına katılacağı belirtildi.

SEÇİM AÇIKLAMALARI BUGÜN YAPILACAK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün saat 14:00'da gerçekleştireceği konuşmada seçim kararına yönelik açıklamalarda bulunacak. Seçimlerin yenilenmesi kararını imzalayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şimdiden oldukça merak ediliyor.

Seçimlerin meydana gelen depremler nedeniyle ertelenmesi konusu gündeme gelirken Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimlerin 14 Mayıs tarihinde yapılacağının altınız net şekilde çizmiş ve "10 Mart Cuma günü Anayasa'nın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının, ertesi gün Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla süreci başlatıyoruz" demişti.

CUMHUR İTTİFAKINDA YENİ GELİŞMELER!

Geçtiğimiz gün Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmenin ardından bir takım sorular yöneltildi. Görüşme sonrası Destici'ye soru yönelten gazeteciler "Cumhur İttifakı'na yeni partilerin katılacak mı?" sorusuna "Cumhur İttifakı'nın ilkeleri, nedir o ilkeler? Devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklali ve istikbali. Bu hassasiyetleri gösteren siyasi partiler, elbette ki Cumhur İttifakı'na dahil olabilirler" yanıtını verdi.

Gündemi yakından takip etmek için ankarabulteni.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.