Uzman çavuşlara kadro geliyor. Müjde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi!

Uzman çavuşlara kadro geliyor. Müjde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi!

200 binden fazla uzman çavuşun gündeminde kadro konusu yer alırken Bakan Soylu'nun açıklamaları dikkat çekti.

Uzun süredir Türkiye gündeminde yer alan konulardan birisi de uzman çavuşlara kadro olurken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya açıklık getirdi. Uzman çavuşlara kadro noktasında çalışmaların mecliste ele alındığını ve meclisten geçen kadronun yasalaşacağını dile getiren Bakan Soylu önemli açıklamalarda bulundu.

200 binden fazla uzman çavuşun gündeminde kadro konusu yer alırken Bakan Soylu'nun açıklamaları dikkat çekti. Bir TV programına konuk olan Bakan Soylu burada oldukça önemli açıklamalarda bulunurken uzman çavuşlara kadro konusuna değindi. Emekli astsubay maaşlarından da bahseden Bakan Soylu'nun açıklamaları merak konusu oldu.

UZMAN ÇAVUŞLARA KADRO MESELESİ AÇIKLANDI!

Bakan Soylu açıklamasında gündemin en önemli konularından birisi olan uzman çavuşlara kadro meselesine değinerek "Geçtiğimiz günlerde Meclis’e sunulan kanun teklifiyle, TSK personeli ve yakınlarının özlük haklarında iyileştirme yapılması gündeme gelmişti. Yeni düzenlemeyle TSK personelinin maaş ve emekli aylıklarında iyileştirme yapılacak. Düzenleme kapsamında, muvazzaf kıdemli binbaşılar ile 24. hizmet yılını tamamlayan muvazzaf astsubayların aylıklarında ve emekli aylıklarında artış yaşanacak. Emekli ve muvazzaf 130 bin 344 subay ve astsubayın, maaş ve emekli aylıklarında 1300 ila 1735 lira arasında artış hedeflenecek. Astsubay adaylarına temel eğitim süresince ödenecek harçlık tutarı, uzman onbaşı maaşı yerine en küçük astsubay rütbesi olan astsubay astçavuş maaşı olarak belirlenecek" ifadelerini kullandı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YASALAŞACAK!

Canlı yayında yaptığı açıklamada uzman çavuşlara kadro meselesinin kısa sürede yasalaşacağını belirten Bakan Soylu “Bu konuda Meclis elinden gelen bütün çalışmayı ortaya koydu. Meclis’in elinde bir çalışma var. Meclis’in çalışma dönemi erken bittiği için o çalışma tamamlanmamış olabilir. Önümüzdeki dönemde bu konudaki çalışma Meclis’te ele alınacak ve yasalaşacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.