Uzmanlardan LGS öğrencilerine uyarı! LGS sınavında öğrencileri neler bekliyor?

Uzmanlardan LGS öğrencilerine uyarı! LGS sınavında öğrencileri neler bekliyor?

Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklamasının ardından LGS sınavına girecek öğrencilerle ilgili uzmanlardan uyarı geldi.

Bu sene Liseye Geçiş Sınavı (LGS) hakkında açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu sene gerçekleşecek sınavın öğrencileri fazla zorlamayacağını açıkladı. Meydana gelen korkutucu depremin 11 ili etkilemesi nedeniyle sınavın geçtiğimiz senelere göre daha kolay yapılacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklamasının ardından LGS sınavına girecek öğrencilerle ilgili uzmanlardan uyarı geldi. Uzmanlar öğrencilere rehavete kapılmadan çalışmalarını önerirken "Bu bir eleme sınavı. Her testten en az bir soru zor olacaktır. Rehavete kapılmadan çalışmaya devam edin" dedi.

LGS'DE ÇIKACAK SORULAR

Geçtiğimiz hafta toplantıda gazetelerin eğitim editörleriyle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Özer LGS'nin bu sene çok daha kolay olacağını belirtmişti. Deprem bölgesini vurgulayan Bakan Özer "LGS'de onları çok zorlamayacağız. Sınavdan çıktıklarında psikolojik olarak rahat olmalarını istiyoruz. Ancak tabii sınavın nispeten kolay olması bazı puan aralıklarında da yığılmalara neden olabilir" dedi.

Deprem nedeniyle 8.sınıf öğrencilerine bu sene ikinci dönem konularından soru gelmeyeceği açıklanmıştı. Peki öğrencileri LGS'de neler bekliyor. LGS kolay mı olacak, zor mu? LGS'de hangi sorular çıkar?

LGS KOLAY MI ZOR MU OLACAK?

Her sene LGS'ye 1 milyondan fazla öğrenci katılım sağlarken LGS'nin bir yerleştirme sınavı değil, eleme sınavı olduğuna dikkat çekiliyor. Uzmanlar LGS'nin bir eleme sınavı olduğundan bahsederken öğrencilerin en az 1 adet zor soru ile karşılaşacağından bahsediliyor.

Uzmanlar LGS'ye girecek öğrencileri bu sene uzun paragraf sorularının beklediğine dikkat çekerken "Bakan beyin açıklamalarından sonra bu tarz soruların 2023 LGS'de azabileceğini öngörüyoruz. Süreyi yetiştirme açısından öğrencilere bu yıl uzun paragraf soruları sorulmayabilir. Ancak her dersten mutlaka eleyici sorular sorulacaktır" dedi.

Sınavda ikinci dönem konularının çıkmayacak olması sınırlı miktarda konuların çıkacağına işaret ederken yaklaşık 1 milyondan fazla öğrencinin gireceği LGS'de zorlayıcı soruların ve uzun paragraf sorularının beklediğine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.