2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bağlı Bank of America'dan dolar tahmini geldi

2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına bağlı Bank of America'dan dolar tahmini geldi

Bank Of America'nın 30 Mart tarihli raporuna göre Türkiye'de seçimleri kim kazanırsa kazansın dolarda yüzde 15-25 düzeyinde bir yükselişin gerçekleşeceği belirtildi.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri için hazırlıklar devam ederken seçimin ekonomik boyutta nasıl bir etkisi olacağı da birçok kişi tarafından oldukça merak ediliyor. Seçim sonuçlarının ekonomiye nasıl yansıyacağı yönünde tahminler yapılmaya devam ederken Bank Of America'nın 30 Mart tarihli raporu ortaya çıktı.

Bank Of America'nın 30 Mart tarihli raporuna göre Türkiye'de seçimleri kim kazanırsa kazansın dolarda yüzde 15-25 düzeyinde bir yükselişin gerçekleşeceği belirtildi. Bank of America Securities tarafından yapılan analiz sonucunda dolar kurunun ekonomide denge için yüzde 15-25 düzeyinde 'artması gerektiği' ifade edildi.

SEÇİMİN EKONOMİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ NASIL OLACAK?

30 Mart tarihli raporda birçok değerlendirme yer alırken yapılan değerlendirmede yer alan ifadeler şu şekilde oldu;

"Türk lirasının olması gerekenden daha değerli olması nedeniyle döviz kuru beklentilerimizi opsiyonlar yerine forwardlar üzerinden ifade etmeyi tercih ediyoruz. Ortodoks politikalara dönülürse ve politika faizi yüzde 50'ye çıkarsa, 10 yıllık tahvil getirisinin, bizim hesapladığımız adil değeri olan yüzde 28'i aşarak, yüzde 29-30'da tepe yapacağını düşünüyoruz. Seçimi kim kazanırsa kazansın ekonomide dengelenme için dolar/TL'de yüzde 15-25 artış gerektiğini tahmin ediyoruz."

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.