Altını olanlar dikkat! İslam Memiş uyardı: Seçimin ikinci tura kalması, ikinci manipülasyon piyasasını göreceğiz

Altını olanlar dikkat! İslam Memiş uyardı: Seçimin ikinci tura kalması, ikinci manipülasyon piyasasını göreceğiz

Seçimlerin sonuçlanmasının ardından borsa ve altın piyasaları merak konusu. Piyasa Uzmanlarından İslam Memiş uyardı seçimin ikinci tura kalması...

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi sonuçlandı. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimi altın ve dövizz fiyatlarının dalgalanmasına sebep oldu. 15 Mayıs itibariyle altın fiyatlarında hızlı bir artış gerçekleşti. Bu artış ile birlikte Cumhuriyet altını , yarım altın, çeyrek altın ve gram altında büyük bir yükseliş gerçekleşti. Cumhuriyet altını 10 bin lira ile işlem görürken, gram altın fiyatı ise 1270 liraya kadar yükseldi.

4-1684135940.jpg

Bir çok kişinin aklında ise merak konusu olan bir konu var. Bu artışlar devam edecek mi? Cumhuriyet altınında olan bu yükseliş yatırımcıların gözünü kulağını seçimin ikinci turuna çevirdi. Peki Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili ikinci tur öncesi uzmanlar bu konu hakkında neler söyledi? Bir çok yatırım uzmanı seçimin ikinci tura kalması ile birlikte altın ve dövizde beklenmedik şekilde hızlı bir yükseliş olacağını ön görüyorlar. Bir manipülasyon olduğunu belirten İslam Memiş ikinci tura kalması halinde Altın fiyatları ile ilgili bir açıklamada bulunmuştu.

maxresdefault.jpg

Altın ve Para Uzmanı İslam Memiş yaptığı uyarıda seçimin ikinci tura kalması halinde piyasalarda manipülasyon olacağı ve altın fiyatlarının hızla yükseliş trendine geçeceğini söylemişti. Döviz ve altın kuru seçimin ikinci tura kalması ile birlikte 15 Mayıs itibariyle hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. İslam Memiş yaptığı açıklamasında,

"Seçim sonrası piyasalarda yeni trend göreceğiz. 1.910-21,80 dolar seviyelerini beklemeye devam ediyorum. Gram tarafı oldukça yüksek olduğundan o tarafta da sert düşüşler bekliyorum. Seçimin ikinci tura kalması, ikinci manipülasyon piyasasını göreceğiz." diyerek bir düşüş olacağını ancak tekrar manipülasyonlar yapılıp altın ve döviz kurunda bir yükseliş gerçekleşeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.