Altının hızını kimse durduramıyor! Gram altın kendi rekorunu tazeledi!

Altının hızını kimse durduramıyor! Gram altın kendi rekorunu tazeledi!

Haziran ayında altın fiyatlarında yükseliş yaşanacağı belirtilirken birçok kişi altın fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor.

Milyonlarca vatandaş gözlerini altın fiyatlarından yana çevirirken altın fiyatlarıyla ilgili detaylar yakından takip ediliyor. 14 Mayıs tarihinde yapılacağı netleşen Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle ekonomistler seçimin ekonomiyi etkileyeceğini ve özellikle de Haziran ayında gram altında yükseliş gerçekleşeceğini belirtmişti.

Haziran ayında altın fiyatlarında yükseliş yaşanacağı belirtilirken birçok kişi altın fiyatlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Ekonomistler altın fiyatlarında yükseliş yaşanacağını belirtirken vatandaşlar kuyumculara akın etti. Altın kendi rekorunu tazelemeye devam ediyor.

TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

ABD'de enflasyonun yükselişinin zayıflaması nedeniyle Fed'in faiz artırmayacağına dair beklentiler çoğalmış oldu. Altın bu gelişmenin ardından yükselişe geçerken altının gram fiyatı 1.271 lira oldu. Bu tüm zamanların en yüksek seviyesi olarak tanımlandı.

ABD'de tüketici enflasyonu yıllık bazda yüzde 5 olarak gerçekleşmesinin ardından aylık enflasyon ise yüzde 0,1 olarak gerçekleşti. Heraeus'tan Alexander Zumpfe, "Bu ekonomik veriler, faiz artırım döngüsünün sonuna yaklaşıldığı piyasa değerlendirmesini pekiştirdi ve bu da altını yatırımcılar için çekici hale getiriyor." dedi.

High Ridge Futures'tan David Meger, "Fed'in faiz artırım döngüsü bitti, ancak genel olarak enflasyon onların istediğinden daha yüksek kalıyor, bu da altın için temel olarak olumlu bir ortam oluşturuyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.