Ankara İstanbul İzmir’de çalışan sigortalı kadınlar! 12 ay boyunca SGK desteği yolda

Ankara İstanbul İzmir’de çalışan sigortalı kadınlar! 12 ay boyunca SGK desteği yolda

Türkiye’de ekonomik durumu yetersiz olan vatandaşlara bakanlıklar tarafından geliştirilen programlar kapsamında destekler veriliyor. Verilen destekler çeşitlendirilmeye devam ederken bu kez kadın istihdamına destek verilmesi için yeni yeni duyuru geldi.

Çocuklu annelerin iş hayatından uzak kalmaması için yeni bir projenin daha hayata geçirildiği ifade edildi. Çocuk bakım sorumlulukları nedeniyle istihdamdan uzaklaşma riski bulunan annelerin destekleneceği duyurulurken detayları Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) açıkladı.

SGK’DAN KAYITLI ÇALIŞAN ANNEYE EURO DESTEKLİ PROJE

SGK, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"nin ikinci fazını hayata geçirmek için çalışmalarını tamamladığını bildirdi. Ankara, İstanbul ve İzmir'de 12 ay boyunca hayata geçirilecek olan projeyle, çalışan annelere aylık olarak 325 euro destek sağlanacağı ifade edildi.

ankara-istanbul-izmirde-calisan-sigortali-kadinlari-ilgilendiriyor-12-ay-boyunca-sgk-destegi-yolda.webp

Avrupa Birliği (AB) destekli projeyle Ankara, İstanbul ve İzmir illerinde 0 - 36 aylık çocuk sahibi 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca ayda 325 euro destek verileceği ifade edilirken eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığının teşvikinin de hedeflendiği projeden 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere toplam 7 bin kadın faydalanmış olacak.

ankara-istanbul-izmirde-calisan-sigortali-kadinlari-ilgilendiriyor-12-ay-boyunca-sgk-destegi-yol.webp

Proje ile ilgili detayların SGK tarafından paylaşılması beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kayıt dışı istihdamla mücadelelerini kararlılıkla sürdürdüklerini söyledi. Bakan Işıkhan ayrıca toplam bütçesi 15,3 milyon euro olan projeyle 12 ay boyunca toplamda 3 bin 900 lira destek sağlanacağı ifade edildi. Söz konusu projenin geliştirilerek ülkemiz geneline yaygınlaştırılması ve kayıtlı kadın çalışan istihdamının da desteklenmesi hedefleniyor.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.