Ankara kulislerini hareketlendiren asgari ücret iddiası

Ankara kulislerini hareketlendiren asgari ücret iddiası

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce asgari ücrete zam geleceği söylendi.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğu duyurulmuştu. En düşük emekli maaşından yararlanan vatandaşlara müjdeli haber verilirken hemen ardından ise emekli ikramiyeleriyle ilgili bir gelişme yaşanmıştı.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ardından emekli ikramiyeleri yüzde 82 artışla 2000 TL'ye çıkarılırken Ankara kulislerinde yeni bir iddia dolanmaya başladı. Ankara kulislerinde konuşulan iddia doğrultusunda 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce asgari ücrete zam geleceği söylendi.

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi asgari ücrete zam gelebileceği iddialarının güçlenmesine en çok neden olay şey de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın Vedat Bilgin tarafındaki gelişmeler oldu. Bakan Bilgin'in yaptığı iddia edilen "Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir" açıklamasının yalanlanmasının ardından asgari ücrete zam gelebileceği umudu milyonlarca asgari ücretli için yeniden yükselişe geçti.

Katıldığı bir TV programında müjdeyi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL olduğunu duyurmuş hemen ardından ise emekli ikramiyelerinin 2 bin TL'ye çıkarıldığını söylemişti. Art arda gelen müjdeli haberlerin ardından seçimin yaklaşmasıyla birlikte asgari ücrete bir yeni zam gelebileceği iddia edildi.

ASGARİ ÜCRET ARTACAK MI?

Bakan Bilgin'in yaptığı öne sürülen "Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir" açıklaması kısa sürenin ardından yazılı açıklamayla yalanlanırken bu yalanlama asgari ücret noktasındaki iddiaların daha da güçlenmesine neden oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada "Bugün bazı web sitelerinde asgari ücret ile ilgili yeni gibi servis edilen bazı haberler yer alıyor. Bakanımızın asgari ücretle ilgili yeni bir açıklaması olmamıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır" ifadeleri yer aldı.

Asgari ücretin artması yönündeki iddiaların güçlü olmasının bir diğer sebebi de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması oldu. Asgari ücret artışını açıklarken konuşmasında "Şayet beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak tıpkı geçen yıl olduğu gibi yine bir ara düzenleme yapmaktan da kaçınmayız" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücretin artabileceği noktasında bir sinyal daha vermişti.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Asgari ücret artmalı mı, artarsa kaç TL olmalı?

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.