Artık herkes araba sahibi olacak yeni düzenleme ile sıfır araç almak artık imkansız değil!

Artık herkes araba sahibi olacak yeni düzenleme ile sıfır araç almak artık imkansız değil!

Sıfır araç alımı ile ilgili fiyatlandırmaya güncelleme geldi. Oluşan haksız rekabeti engellemek için yapılan bu uygulamada Ticaret Bakanlığı vatandaşın mağduriyetini gidermeyi hedefliyor.

Ülkemizde ekonomik sıkıntıların baş göstermesiyle birlikte insanların sıfır araç alması çok uzun soluklu ve zor görünen bir durumdu. Serbest piyasa ortamında sıfır arabayı almak daha zor hale geldi. Haksız fiyatlandırma ve belli değerlendirme eksiklerinin bulunması sıfır araçların vatandaş tarafından alınmasını zorlaştırdı. Bunun için Ticaret Bakanlığı ikinci el araçlara yapılan düzenlemelere ek düzenleme çıkardı.

11973029-728xauto.webp11973029-728xauto.webp

Yeni değişiklikler neler?

İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte yetki iptali bölümüne yeni maddeler eklendi . Alınan yeni kararlara göre,

- Satış yapmaktan kaçınan,
-Üretici fiyatlarının veya distribütör tarafından belirlenen fiyat üzerinde fiyat belirleyen,
-Tüketiciyi ürün almaya zorlayan,
-Takas fiyatını piyasa fiyatının altında tutan
-Gayri resmi ödeme yolları ile ücret tahsil etmek isteyen firmaların yetki belgeleri ellerinden alınacak.

f73e978a-5639-4342-b6b4-506322e9e4f6.jpg

Artmaya devam eden ekonomik sıkıntılar nedeniyle insanlar 0 araç almaktansa genelde ikinci el otomotivi tercih ediyor. Yapılan açıklamada sürücü belgesi iptali caydırıcı bir uygulama olarak tarihe geçmesi bekleniyor. Sıfır araçlara olan talebin az olması satıcıların elinde kalması ile sonuçlanıyor. Bunun için bir düzenleme getiren ticaret bakanlığı yukarda belirtilen maddelere uymayan firmaların yetki belgelerini iptal edeceğini açıkladı. Yetki belgeleri iptal edilen firmalar 1 yıllık süre zarfında araç alım satımı gerçekleştiremeyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.