Beklenen oldu! Kaydıraktan kayması beklenirken Tahterevalliden fırladı! Dolar o rakamı da gördü

Beklenen oldu! Kaydıraktan kayması beklenirken Tahterevalliden fırladı! Dolar o rakamı da gördü

Dolar kurunda yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken dolar kurunun kapalı çarşıda fırladığı görüldü.

Milyonlarca yatırımcıyı ve vatandaşı yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Dolar kurunda yaşanan gelişmeler vatandaşın alım gücünü yakından etkilerken birçok kişi dolar kurunda nasıl bir dalgalanma yaşayacağını merak etmeye başlamıştı. Özellikle de 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin ekonomiyi nasıl etkileyeceği merak edilirken ''dolar düşer mi, çıkar mı?'' tartışmaları gelen o görüntüyle son buldu.

Dolar kurunda yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken dolar kurunun kapalı çarşıda fırladığı görüldü. Yatırımcılar dolar kurunda yaşanan gelişmeleri an ve an takip ederken kapalı çarşıda doların 20 TL'yi geçtiği görülürken son görüntüler doların 20 lira 12 kuruş seviyesinde olduğu görülüyor.

DOLAR KURU NE KADAR OLACAK?

Doların yanı sıra Euro görüntüleri de görenleri şaşırttı. Kurdaki değişim takip edilmeye devam edilirken şu sıralar 21 lira 33 kuruş seviyesinde gördüğümüz Euro kuru, kapalı çarşı piyasasında alışta 21 lira 70 kuruş olurken satışta 22.095 TL seviyesinde olduğu görüldü. Gelen görüntüler yatırımcıları sevindirirken alım gücünü etkileyen vatandaşlar ise bu yükseliş sonrası tedirgin oldu.

106c2b71-dab6-4894-a10c-488805733bc8.png

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken seçimin ekonomiyi nasıl etkileyeceği merak edilmeye başlanmıştı. Bu noktada yükselen dolar ve Euro kuru ekonomistlerin ''dolar baskılanıyor'' sözlerini akıllara getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.