Cumhurbaşkanı Erdoğan düşük faizli 120 ay vadeli çeyiz kredisi müjdesini duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan düşük faizli 120 ay vadeli çeyiz kredisi müjdesini duyurdu

Git gide yükselmeye devam eden mobilya ve beyaz eşya fiyatları gençlerin gözünü korkutmaya devam ederken evlenmenin maliyeti zamanla daha da artmaya devam ediyor.

Evlilik hayali kuran milyonlarca genci en çok zorlayan şeylerden birisi de sürekli olarak yükselen beyaz eşya fiyatları olurken bunun yanı sıra ''ufak tefek'' olarak görülen ev aletlerinin de fiyatları almış başını gidiyor. Gençleri en çok zorlayan şeylerden birisi ev kurmak olurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı konuşmasında gençlere müjdeyi verdi.

Git gide yükselmeye devam eden mobilya ve beyaz eşya fiyatları gençlerin gözünü korkutmaya devam ederken evlenmenin maliyeti zamanla daha da artmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada evlenecek vatandaşlara destek kredisi müjdesi verildi.

ÇEYİZ KREDİSİ KİMLERE VERİLECEK?

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaşmasıyla siyasi partilerin seçim vaatleri açıklanmaya devam ederken AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlere müjdeyi duyurdu. Evlenmek isteyen gençler için düşük faizli destek kredisi müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan vaatleriyle bir kez daha dikkat çekti.

Seçmenlerin sandığa gitmeden önceki vaat yarışı siyasi isimler tarafından devam ederken gençlere AK Parti tarafından bir müjde verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu emekli vatandaşlara 15.000 TL emekli promosyonu sözü verirken şimdi de gençlere Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir söz geldi. AK Parti seçim beyannamesi merak edilirken paket içerisinde yer alan 3 müjde dikkat çekti.

120 AY VADELİ ÇEYİZ KREDİSİ DESTEĞİ

Müjdelerin ilkinin üniversite öğrencilerine yönelik olduğu ve bayram harçlığı verileceği belirtilirken iddia edilene göre tıpkı emekli ikramiyesi gibi gençlere 2 bin TL bayram harçlığı verileceği iddia edildi. Açıklanması beklenen pakette 2. müjdenin ise evlenmeyi düşünen gençler için olduğu açıklandı. Evlilik düşünen ve alım gücünün oldukça düştüğü günlerde özellikle de ev eşyalarına para ayıramayan gençler için AK Parti'nin düşük faizli 120 ay vadeli çeyiz kredisi sunacağı belirtildi.

24 yaşını doldurmayan, daha önce evlilik yapmayan, Türk vatandaşı veya 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28. Maddesi kapsamında olan, Evlilik tarihinden önce en az 3 yıl boyunca düzenli ödeme yapanların bu krediden yararlanması bekleniyor.

Henüz iddia edilen bu çeyiz kredisi için olanakların bu olup olmayacağı henüz belli olmazken detaylar netleştiğinde anında öğrenmek için ankarabulteni.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.