Dolar, Altın, Euro! Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu!

Dolar, Altın, Euro! Haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu!

Altın fiyatlarının yükseleceğine dair söylemlerin olduğu dönemde haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşması nedeniyle birçok kişi nakit parasını farklı yatırım araçlarında kullanmaya çalışırken bu noktada son dönemlerin en çok ilgi gören yatırım araçlarından birisi de altın oldu. Ekonomistlerin Haziran ayında ve seçimden sonra altın fiyatlarının yükselişe geçeceğini söylemesiyle birlikte birçok kişi soluğu kuyumcuda aldı.

Altın fiyatlarının yükseleceğine dair söylemlerin olduğu dönemde haftanın en çok kazandıran yatırım aracı belli oldu. Yatırımcılar nakit paralarını değerlendirmek amacıyla ekonomistlerin yorumlarını yakından incelemeye devam ederken haftanın en çok kazandıran yatırım aracını merak etti.

EN ÇOK KAZANDIRAN YATIRIM ARACI HANGİSİ?

Paralarını farklı yatırım araçlarına koyarak arttırmak ve kar elde etmek isteyen vatandaşlar sık sık piyasa takibi yapmaya devam ederken haftanın en çok kazandıran yatırım aracı borsa oldu. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 2,32 değer kazanırken altının gram satış fiyatı yüzde 1,72, dolar/TL yüzde 0,36, euro/TL yüzde 0,56 şeklinde değer kazandı.

BIST 100 endeksi, en düşük 4.680,46 ve en yüksek 5.028,81 görürken önceki hafta kapanışına göre yüzde 2,32 artarak 4.924,64 puan üzerinden tamamladı. Gram altın 1.242 liraya çıkarken Euro ise 21 liraya yükseliş gösterdi.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.