Ehliyeti olanlara uyarı: Arabası olanlar 2.993 lira para ödeyeceksiniz!

Ehliyeti olanlara uyarı: Arabası olanlar 2.993 lira para ödeyeceksiniz!

! mayısta yeni uygulama ile birlikte arabası olan ehliyet sahipleri için önemli haber verildi. 2993 Lira ödeyeceksiniz. Yeni uygulama başladı.

Ehliyeti ve arabası olan vatandaşları ilgilendiren önemli bir karar alındığı bildirildi. Trafik sigortasında yeni uygulamaya geçildi. 1 Mayıs'ta başlayan trafik sigortasına büyük bir zam yapıldığı açıklandı. Yeni uygulamada kaza yapan sürücülerin artık daha fazla trafik sigorta primi ödeyecekleri açıklandı. Kaza yapmayan sürücülere ise indirimli olarak bu uygulamadan faydalanabilecek. Zorunlu trafik sigortası kapsamında alınan karar 1 Mayıs tarihinden itibariyle geçerli olduğu aktarıldı. Kaza yapan kişilerin trafik sigorta ücretleri daha yüksek çıkacağı aktarıldı. Kaza yapmayan sürücüler içinse %50 oranında bir indirim yapılacağı ifade edildi.

4-1.png Ne kadar ödenecek ?

Kaza yapan sürücülere beklenenden çok fazla fiyat gündemdeydi. açıklanan uygulama sonrası kaza yapan sürücüler 17 bin lira ödeyeceği açıklandı. Kaza yapmayan sürücülerinde 3 bin lira ödeme yapacağı açıklandı. Kaza yapmış ve yüksek riski sürücülerin poliçelerine %200 oranında zam geldi. Tüm bunlarla beraber Mayıs ayından itibaren sigorta şirketleri trafik sigortalarında bir kereye mahsus olmak üzere yüzde 5 zam yaptığı belirtilerek her ay yüzde 2 oranında zamlanmanın devam edeceği aktarıldı.

apckzkjlwovsleucp6dwt8tuuerancpuv6mqxx5o.png

Zorunlu Trafik Sigortası fiyatları

Hasarsızlık sebebiyle prim indirimi ve hasar sebebiyle prim artırım oranları tablosu da değiştiği bildirildi. Çok riskli olan araba sahipleri tüzel araç için 21.118 TL, özel araç için 17.598 TL prim ödeyeceği aktarıldı. Ancak kaza yapmayan sürücüler ise tüzel araçlarda 3.520 TL, özel araçlar için 2.933 TL ücret ödeyeceği paylaşıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.