Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 25 zam yaptı

Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 25 zam yaptı

Et fiyatlarına gelen zamlar gündem olmaya devam ediyor. Asgari ücretli ve emekli için kırmızı et yemek neredeyse hayal olurken bir son dakika zammı da Et ve Süt Kurumu tarafından duyuruldu.

Et ve Süt Kurumu et fiyatlarına yüzde 25 zam yaptı! - Türkiye'de gıda fiyatlarına gelen zamlar vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Gıda zammı bütçeleri zorlamaya devam ederken özellikle kırmızı ve beyaz et zammı son günlerde gündemden düşmüyor. Ramazan ayında et fiyatlarına zam yapılmaması kararı alınırken bayramın sona ermesi ile beraber yeni zamlar da kendini göstermeye başladı.

Kırmızı et fiyatları birbirinden farklılık gösterirken son olarak Et ve Süt Kurumu (ESK) zam haberini duyurdu. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu, et satış fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptı.

ESK ET FİYATLARINA ZAM YAPTI

Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarına bugünden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 25 oranında zam yaptı. ESK'dan aktarılan bilgiye göre, zamlı fiyatlar 18 Nisan sabah saatlerinden itibaren geçerli oldu. ESK'da kıyma kilogram fiyatı 229 liradan, kuşbaşı kilogram fiyatı 259 liradan satılıyordu. Emekliler başta olmak üzere dar gelirli vatandaşlar ESK mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturuyordu.

et-ve-sut-kurumu-et-fiyatlarina-yuzde-25-zam-yapti.webp

TÜİK verilerine göre mart ayında zamlı fiyatlara göre kuzu eti yüzde 18,58'lik artışla ikinci, dana eti yüzde 14,65'lik artışla üçüncü, kümes hayvanları eti yüzde 12,19'luk artışla dördüncü olarak zam şampiyonları listesine adlarını yazdırmıştı. Yapılan zammın ardından güncel fiyatlar da kıyma kilogram fiyatı 229 liradan 286 liraya, kuşbaşı kilogram fiyatı 259 liradan 323 liraya çıktı.

Ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.