Ev sahiplerinden acınası hareket! Deprem Bölgesindeki konutlara yüzde 200 zam!

Ev sahiplerinden acınası hareket! Deprem Bölgesindeki konutlara yüzde 200 zam!

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ev sahiplerinden deprem illerindeki evlere yüzde 200 zam yapıldığı görüldü.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler sonrası bölgede bulunan bütün vatandaşlar etkilendi. En çok etkilenen çocuklardı. Depremin üstünden 3 ay geçmesinin ardından şok bir gelişme yaşandı. Kira fiyatları yaklaşık %200 zamlandı.

kira-zam-orani-belli-oldu-fbbp.webp

Depremin yaşandığı bölgelerden Gaziantep'de yaşanan kira fiyatlarının aşırı yükselmesi insanları şok etti. Bir çok kişinin Gaziantep'e gelmesiyle birlikte konut fiyatlarında beklenmeyen bir artış gözüktü. Kiralara birçok yerde yüzde 100, hatta yüzde 200'lere varan zamlar geldiği belirtilirken kiraların 40 bin liraya kadar çıktığı bildirildi. Bir çok ev kiralama sitesinde bu artış görülürken 3+1 ev fiyatları en düşük 12 bin TL kira bedeliyle ilana konulduğu görüldü.

deprem-sonra-pes-dedirten-kira-ve-battaniye-firsatciligi-yuzde-150-zam-yaptilar.jpg

Kira artışlarındaki bu artış miktarı depremzedeleri panik ve endişeye sürükledi. Antep de kira ilanı veren 5+1 bir daire fiyatı 20 bin TL iken 40 bin TL'ye ilana konuldu. Depremzedeler kalacak yer bulmakta güçlük çekerken bu artış herkes için şok edici bir gelişme oldu.

bakan-kurum-8230-20230501222426.jpg

BAKAN KURUM NE DEMİŞTİ ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde katıldığı TV programında kira fiyatları hakkında konuştu. Fahiş kira zamları hakkında konuşan Bakan Kurum, kiracılara çağrıda bulundu. Bakan Kurum, "Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse bankadan kiranızı yüzde 25 zamlı olarak yatırın ve devam edin." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.