Evde bakım  maaşları yattı mı ? Evde bakım maaşları hangi illerde yatırılmaya başlandı ?

Evde bakım maaşları yattı mı ? Evde bakım maaşları hangi illerde yatırılmaya başlandı ?

Her ay SGK tarafından yatırılan evde bakım aylığı yattı mı? Hangi illerde yattı evde bakım aylığı ne kadar oldu?

SSGK tarafından ödenen bir yardım programı olarak gösterilen Evde Bakım Maaşı, her ay düzenli olarak yatırılır. Engelli, yaşlı veya kronik hastalığı olan bireylerin evde bakımını üstlenen bakıcılara maddi destek olarak sunulan evde bakım maaşı Mayıs ayında hangi illerde yatırılmaya başlandığı merak ediliyor. Engelli bireyin varisi veya bakımını yürüten ailenin aldığı maddi destek her ayın 15-31' arasında yatırılmaktadır. Yatırılma tarihleri illere göre farklılık gösterir. Evde bakım maaşı yatırımları henüz yatmadı.

0x0-evde-bakim-maasi-yatti-mi-ne-zaman-yatacak-evde-engelli-bakim-ayligi-sorgulama-evde-bakim-maasi-yatan-iller-li-1678789208939.jpg

Evde Bakım maaşı sorgulama

Evde bakım maaşı sorgulamak isteyen kişiler ya e-devlet üzerinden ya da sms ile maaş sorgulaması yapabilirler. Evde bakım aylığı alan kişiler sorgulama için Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alanlar, telefonun sms bölümünden BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiyesinin takibini yapabilirler.

0x0-evde-bakim-maasi-yatti-mi-ne-zaman-yatacak-evde-engelli-bakim-ayligi-sorgulama-evde-bakim-maasi-yatan-iller-li-1678789205856.jpg

Evde bakım Aylığı ne kadar?

Evde bakım aylığı geçtiğimiz seneye göre her maaşa zam yapıldığı gibi buna da zam yapıldı. 2022 yılında 3 bin 336 TL olarak ödenen evde bakım aylığı 2023 yılında yeni zamlı tutarıyla birlikte 4 bin 336 TL'ye yükseltildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.