Evine doğalgaz ve elektrik faturası gelenlere 2 bin 500 TL ödeme yapılacak

Evine doğalgaz ve elektrik faturası gelenlere 2 bin 500 TL ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre her ay sosyal desteklerden yararlanan vatandaşların ödemeleri bugün itibariyle hesaplara yatırıldı.

Milyonlarca vatandaş artan fiyatlar nedeniyle dert yanarken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından partisinin grup toplantısında yapılan açıklamalarda elektriğe Nisan ayında yüzde 15 indirim geleceğini belirtti. Elektriğe Nisan ayında gelecek yüzde 15 indirimin ardından evine doğalgaz ve elektrik faturası gelen vatandaşlar bir takım hesaplamalar yapmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan elektrik ve doğalgaz desteği alan vatandaşlar Nisan ayında gelen indirimle birlikte oldukça rahat ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre her ay sosyal desteklerden yararlanan vatandaşların ödemeleri bugün itibariyle hesaplara yatırıldı.

ELEKTRİK DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Dar gelirli milyonlarca vatandaşın yararlanmakta olduğu doğalgaz ve elektrik desteği ödemeleri bugün hesaplara yattı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ödemelerin yapıldığına dair duyurusunun ardından sosyal destekten yararlanmak için başvuruda bulunmak isteyenler başvuru detaylarına dair araştırmalarını yapmaya başladı.

Doğalgaz destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını e-devlet üzerinden gerçekleştirirken ödemeler ise PTT üzerinden alınıyor. 2023 Yılında destek ödemelerine gelen zammın ardından 450 TL ile 600 TL arasında ödeme tutarı olan destek güncelleme ile birlikte 850 TL ile 1.250 TL seviyesinde yükseldi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemesi kapsamında elektrik tüketim desteğinde yapılan güncelleme ise 1-2 kişilik hanelere 75 kw karşılığında 108 TL, 3 kişilik ailelere 100 kw karşılığında 144 TL, 4 kişilik hanelere 125 kw karşılığında 180 TL, 5 ve daha kalabalık olan ailelere ise 150 kw karşılığında 216 TL destek ödemesi sağlanacak.

Elektrik ve doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını hızlı bir şekilde e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilir.

ankarabulteni.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.