EYT'de staj ve çıraklık mağdurları bu soruyor soruyor! Sigorta başlangıç tarihi sayılacak mı? Bakan Bilgin noktayı koydu!

EYT'de staj ve çıraklık mağdurları bu soruyor soruyor! Sigorta başlangıç tarihi sayılacak mı? Bakan Bilgin noktayı koydu!

EYT'liler maaş alma serüvenini tamamlamaya başlarken staj ve çıraklık mağdurları haklarında bir gelişme yaşanmasını merakla beklemeye başladı.

Milyonlarca staj ve çıraklık mağduru vatandaşı yakından ilgilendiren gelişmeler an ve an takip edilirken Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin es geçtiği staj ve çıraklık mağdurlarının en çok sorduğu sorulardan birisi de ''Sigorta başlangıç tarihi sayılacak mı?'' sorusu oluyor.

Türkiye gündeminin uzun süredir en çok konuşulan konusundan birisi de EYT düzenlemesi olurken EYT'nin Meclisten geçmesinin ardından birçok kişi EYT başvurularını tamamladı ve ilk maaşlarını aldı. EYT'liler maaş alma serüvenini tamamlamaya başlarken staj ve çıraklık mağdurları haklarında bir gelişme yaşanmasını merakla beklemeye başladı.

STAJ VE ÇIRAKLIK SON DURUM

Seçim tarihinin yaklaşması ile birlikte hükümet milyonlarca vatandaşı kapsayan düzenlemeler yapmaya devam ediyor. Bu düzenlemelerden en çok ses getirenlerinden birisi de EYT olurken EYT'den yararlanamayan vatandaşlar yani staj ve çıraklık mağdurları her geçen gün yeni bir gelişmenin olmasını bekliyor.

111.jpeg

Staj ve çıraklık mağduru birçok kişi emekli olabilmenin yollarını aramaya devam ederken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs Pazar günü düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için hükümet birçok çalışma yapmaya devam ederken son dakika mağduriyetlerinin de giderilmesi bekleniyor.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI EMEKLİ OLABİLECEK Mİ?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte staj ve çıraklık mağdurları için son yanıt Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin açıklamalarıyla oldukça dikkat çekti. Staj ve çıraklık mağdurları hakkında konuşan Bakan Bilgin "Staj mağdurları diye bir kavram doğru değil. Sağlık sigortası kamunun verdiği bir şey. Kamu staj yapana 'orada başına bir şey gelebilir, onun için ben sigorta ediyorum'. Bu bir eğitim süreci, dolayısıyla orada mağduriyet söz konusu değil. Sosyal güvenlik sistemine kaydolmayı iş akdiyle gerçekleşen bir olayla başlatıyoruz" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.