Gram altın almak isteyenler dikkat! İslam Memiş uyardı spekülasyon var

Gram altın almak isteyenler dikkat! İslam Memiş uyardı spekülasyon var

Altın ve para piyasaları uzmanı Memiş son yaptığı paylaşımda Gram altın almak isteyenler için kritik uyarılarda bulundu.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile gram altından uzak durulması gerektiğini söyledi. Memiş açıklamalarında, " Mesajım oldukça netti. 2000 $ üzerinde ons, 1350 üzerinde gram altın almam. Ons tarafı bugün yaptığı düzenlemede 1970'e kadar geriledi. Ancak gram altında hala spekülasyon var ve gram altın almam." açıklamasıyla yatırımcıları uyardı.

1-gr-24-ayar-gram-altin-24-ayar-gram-altin-995-9-19-b.jpg

Piyasada yaşanan dalgalanma ve FED politika faizini son 16 yılın en yüksek sebebiyle çıkması altın fiyatlarında etkiledi. FED 25 puanlık bir artık yaparak piyasayı şaşırtan bir karar aldı. Altın ve gümüş fiyatlarına rekor bir yükseliş gerçekleşti. Ons ilk defa 2030-2040 seviyesine çıktı. Gram altının fiyatı ise 1300 TL'ye kadar yükseldi. Kapalı çarşıda ise bu tutar 1400 TL'ye kadar yükseldi.

slam-memisten-son-dakika-gram-altin-tahmini-geldi-rekor-kiracak-bir-uyarim-var-1.jpg

İslam Memiş Gram Altın konusunda uyardı

FED'in 25 puan arttırması ile birlikte piyasaların dengelerinin değişmesi sonucunda gram altında yükseliş gerçekleşti. Bununla birlikte Gram altın fiyatı 1350 TL'ye ulaştı. Kapalı Çarşıda ise 1400 TL'ye kadar yükseldi. Altın ve Para piyasaları uzmanı İslam Memiş yaptığı açıklamada uyarıda bulundu.

846945.webp

İslam Memiş,

"Bu yıl için 1450-1550 TL seviyesine yönelik öngörüm sürüyor. Hem dolar hem de Ons tarafındaki yükselişler, gram altında yaz aylarında yeni rekorlar görmemiz mümkün. Ancak, çok hızlı yükselişlerin ardından kısa vadeli geri çekilme mümkün olabilir. Dün çok hızlı bir şekilde 1400 TL'nin aşıldığını gördük. Kurun baskılanmasının da etkisiyle kısa vadeli olarak 1350 TL'nin altına sarkmalar görebiliriz." diyerek yatırımcıları ve altın almak isteyenleri uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.