Her ilde durgun ilerleyen konut piyasası o ilde coştu! Yüksek ilgi ilçelere kadar gitti!

Her ilde durgun ilerleyen konut piyasası o ilde coştu! Yüksek ilgi ilçelere kadar gitti!

Yükselen konut fiyatları nedeniyle vatandaşlar ev sahibi olmayı hayal bile edemezken konut piyasasındaki pahalılık satış hareketliliğinin de durulmasına neden olmuştu.

Uzun süredir devam eden Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'dan pek çok kişi Türkiye'de Antalya'ya gelirken Rusların Antalya'ya gelişi konut piyasasındaki hareketliliği oldukça etkiledi. Savaştan kaçarak Antalya'da yeniden hayata başlayan birçok Rus vatandaş Antalya'da konut satışının hareketlenmesine neden oldu.

Yükselen konut fiyatları nedeniyle vatandaşlar ev sahibi olmayı hayal bile edemezken konut piyasasındaki pahalılık satış hareketliliğinin de durulmasına neden olmuştu. Konut piyasasındaki hareketlilik durgun şekilde ilerleme kaydederken Antalya'da konut satışları fırladı.

RUSLAR ANTALYA'DA YERLEŞİK HAYATA GEÇTİ!

Türkiye'de yabancılara konut satışı yılın ilk 3 ayında yüzde 24 düşüş gösterirken Antalya'da rakamlar böyle olmadı. Yabancılara konut satışında Antalya'da yüzde 21 artış görüldü. Her 100 konuttan 38'inin Antalya'da yabancılara satıldığı bilgisi verildi. Turizm açısından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Antalya'da hareketlilik devam ediyor.

antalya-rehberi.jpg

Rusya-Ukrayna savaşından kaçarak soluğu Türkiye'de alan Rus vatandaşlar Antalya'da ilçelere dek konutlara yoğun talep gösterdi. Yapılan açıklamalar doğrultusunda deniz manzaralı evlerin birçoğunun sahibinin Rus olduğu belirtilirken Türkiye'de düşen yabancıya konut satışı Antalya'da arttı. Antalya'ya hem Rusya'dan hem de Ukrayna'dan gelen turistlerin yerleşik hayata geçtiği görüldü.

YÜZDE 21 ARTTI

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) üyesi Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yabancı konut satışında yüzde 21 artış yaşandığını dile getirerek “Rusya ve Ukrayna vatandaşları başı çekerken, özellikle batılı ülkelerden önemli yatırımcı girişi görüyoruz. Antalya'nın neredeyse sahil kentlerinin tamamına ilgi yüksek, sadece sahille sınırlı kalmıyor bu ilgi. Kentin bütün ilçelerine talep olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki bu talep Konyaaltı, Alanya, Serik, Muratpaşa ve Kemer ilçelerinde yoğunlaşıyor. Turizm sezonunun yüksek olmadığı, depremlerin yaşandığı, uluslararası uçuşların azaldığı bir dönemde dahi Antalya'daki yabancı konut satışının yüzde 21 arttığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusların yerleşik olduğu mahallelerde daha çok Rusça tabelaların kullanıldığını dile getiren Özgün “Örneğin bu ülke vatandaşlarının yoğun yaşadığı Hurma, Liman, Sarısu gibi mahallelerde birçok iş yeri tabelasında Rusça dili kullanılıyor. Bu bölgelerde sahilde, sokakta, alışveriş merkezleri, market, restoran gibi birçok iş yeri ve toplu ulaşımda, trafikte Rusya ve Ukraynalı plakalı araç sayılarında bu ülke vatandaşlarının yoğunluğu dikkat çekiyor. Diğer illerde yabancılara konut satışı azalırken, Antalya'da artması kentimize uluslararası yatırımcıların yüksek ilgisini gösteriyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.