İşçilere toplu sözleşme ikramiyesinde detaylar belli oldu

İşçilere toplu sözleşme ikramiyesinde detaylar belli oldu

İşçilere toplu sözleşme ikramiyesinde detaylar belli olurken konunun tam anlamıyla Nisan ayı bitmeden açıklığa kavuşturulacağı belirtildi.

Kamuda 700 bin işçinin toplu iş sözleşmesi görüşmesinde sona yaklaşılırken toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde toplu sözleşme ikramiyesi için anlaşma sağlandı. 15 gün içinde toplu sözleşme süreci noktasında her şeyin tamamlanması bekleniyor.

Konu dahilinde işçilerin de tıpkı memurlar gibi ocak, nisan, temmuz ve ekim ayları dahilinde yılda 4 kez toplu sözleşme ikramiyesi alabilmesi kararlaştırıldı. Türk-İş, Hak-İş heyeti ile toplantı gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in düzenlendiği toplantının ardından başlayan süreç yakından takip ediliyor.

İŞÇİLERE TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİNDE SON VİRAJ

Tarafların pazarlıkta belli noktaya geldiği müzakereler kapsamında kalan maddeleri görüşmek için TÜHİS'in ev sahipliğinde bu hafta yeniden toplanacağı belirtildi. Gelen bilgiler doğrultusunda bahsedilen sürecin önümüzdeki 15 gün içinde tamamlanmasının beklendiği dile getirildi.

İşçinin talep ettiği rakam brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi, bütün ücretlere yüzde 15 refah payının eklenmesi olurken TÜHİS'in ilk teklifi 11 bin 500 lira düzeyinde. Belediye ve il özel idare şirketlerinde çalışan kamu işçilerine ilave ikramiye talep edilirken aynı zamanda Taban ücret ve yüzdelik zam noktasında da nisan ayı bitmeden bir anlaşmaya varılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.