İslam Memiş takır takır anlattı! Gram altın alan herkesi ilgilendiriyor

İslam Memiş takır takır anlattı! Gram altın alan herkesi ilgilendiriyor

Kendisine yöneltilen "Gram altın nereye kadar düşer, alım fırsatı verir mi?'' sorusunu yanıtlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ilk olarak piyasadaki durumu değerlendirdi.

Son dönemlerde vatandaşların en çok yatırım aracı olarak kullandığı altın dalgalanmaları merak edilirken geçtiğimiz gün altın kendi rekorunu bir kere daha kırmıştı. Altın piyasalarında yaşanan değişim her gün milyonlarca yatırımcı tarafından merak edilirken İslam Memiş'in sözleri bir kez daha akıllara geldi.

ALTIN İLE İLGİLİ ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELER

Kendisine yöneltilen "Gram altın nereye kadar düşer, alım fırsatı verir mi?'' sorusunu yanıtlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ilk olarak piyasadaki durumu değerlendirdi. Altın yatırımcılarının yakından takip ettiği isimlerden birisi de İslam Memiş olurken değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi;

"Yeni normalimiz belirsizlik. Artık insanlarımız buna alışsa iyi olur. 2023 yılında her ayın birbirinden farklı fiyatlamada olacağını, profesyonel yatırımcının kazanacağı, acemi yatırımcının risklerle karşı karşıya kalabileceğini ifade etmiştim. Küresel piyasalarda zaten bir tıkanıklık vardı. İnsanlar bırakın para kazanmayı, paralarının bile garanti altında olmadıklarını sorgular hale geldi. Ciddi bir belirsizlik var. Bu dağın arkasındaki hikayeye baktığımızda Çin ne istiyor? Avrupa'da enflasyon mu istiyor, yeni bir ticari alan mı oluşturmak istiyor, ABD-Çin ticaret savaşları yeniden gelecek mi? Bunlar da sorgulanıyor. Artık normalleşen, gelenekselleşmiş bir yatırım aracı veya yatırım süreci görmeyeceğiz. Farklılaşan bir ekonomik düzen göreceğiz diye tahmin ediyorum. Şu anda para savaşları var ve muhtemelen Çin başı çekecek, Rusya destek verecek. Suudi Arabistan'ın Çin'in, Rusya'nın yanında olacağını tahmin ediyorum. Bu kez enflasyon bahanesini sanırım OPEC üyelerine yıkacaklar. Yeni bir günah keçisi arıyorlardı. Bence enflasyon yeniden patlayacak."

GRAM ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Piyasa değerlendirmesinden hemen sonra altın ve gümüş piyasası hakkında genel bir değerlendirme yapan İslam Memiş gram altın için 1500 derken aynı zamanda görülecek dip seviyeyi de açıkladı.

''Yükseliş yeni başladı'' diyen İslam Memiş "Bu zirveler test edilecek, kaçınılmaz. 2023'te artık kaçış yok. Yükseliş yeni başladı, kimsenin tereddüdü olmasın. 3 ayda gramında 170 lira değeri arttı. Ons altın 2028 dolara kadar yükseldi. 205 dolarlık bir değer artışı. Yılın ilk çeyreği bu şekilde, yılın ikinci çeyreğinde de değer artışı devam edecek ancak aylık bazda kar satışlarının gelmesi gerekiyor. Bazen düzeltme hareketlerine ihtiyacımız var. Ons altında 1960 dolar güçlü bir destek seviyesi. Bunu takip etmemiz gerekiyor. Gram tarafında 1250 lira seviyesini takip etmemiz gerekiyor. İlk destek seviyeleri buralar. Aşağısında farklı alımlar var. Yatırımcı bunları yakından takip etmeli." ifadelerine yer verdi.

ALTIN FİYATLARI YÜKSELİR Mİ?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş 'Tamam mı, devam mı?' sorusunu yanıtlarken öngörülerinde bir değişiklik olmadığını dile getirerek ''Uzun vadede 1450, 1500 öngörümde değişiklik yok. Finansal okuryazarlığı az olanlara, korku ve panikle hamle yapıyorsunuz, 1285'ten gram altın alıyorsunuz, zarar ettim diyorsunuz. Bunlar yanlış şeyler. Biraz daha objektif bakmak lazım olaylara. Acemi yatırımcıları kabul etmeyen bir dünya düzeni var karşımızda. Manipüle edilmiş, yatırımcının mutlaka kendisini yetiştirmesi gerekiyor. Ben bilmiyorum demeyi kabul etmiyor piyasa. İnsanlar o yüzden uzun vadeli yatırımlara yön vermeli. Mesele bunun adı altın ve gümüş değil, döviz de olabilir, borsa da kripto para da olabilir ama uzun vadeli olmalı. Altın fiyatları 20, 30 yıla bakıldığında değer artışlarını her yıl devam ettiriyor. Geçen yıl yüzde 43 kazandırdı, bu yıl yüzde 50'den fazla getirisini yılın son çeyreğinde konuşmuş olacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.