Kamu işçisine zam oranı açıklandı! Cumhurbaşkanı açıkladı!

Kamu işçisine zam oranı açıklandı! Cumhurbaşkanı açıkladı!

Son toplantıda anlaşma sağlayamayan TÜRK-İŞ ile anlaşamayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tekrar bir araya geldi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Kamuda çalışan yaklaşık 700 bin işçinin zam beklentisi karşılık buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı toplantıda, TÜRK-İŞ ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda alınan karar kamudaki işçileri sevindirdi. Toplu sözleşme görüşmeleri Beştepe'de düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.75ode-rms0od4yvic4ctha.webp

Son toplantıda anlaşılamamıştı

İki gün önce bakanlık binasında toplantı gerçekleştiren TÜRK-İŞ sendikası ile Bakanlık görüşmeleri olumlu geçmemişti. Toplantıya katılmadan önce TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ilk 6 ay için %45 ve ikinci 6 ayda %5lik bir zam istemişti. Fiyat olarak 15 bin TL olmasını bekleyen sendikalara bakanlık 12 bin TL taban ücret teklifi verdi. Bunun üzerine 6 ay içerisinde %40artış düşünen Bakanlık ile sendikalar anlaşamamış masadan kalkılmıştı.

egmrm0xjv0etlju7cjkzya.webp

Sendikaların istediği oldu %45 Zam, en düşük maaş 15 bin TL!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı toplantıda toplu iş sözleşmesi çerçevesinde refah payı dahil ücretlere%45 zam yapıldığını açıkladı. En düşük kamu işçisi ücreti 15 bin TL oldu. Buna göre kamu işçilerine birinci yılın ilk 6 ayı yüzde 45 zam, ikinci 6 ayı yüzde 15 zam + enflasyon farkı, ikinci yılın ilk 6 ayı yüzde 10 zam + enflasyon farkı, ikinci 6 ayı yüzde 10 zam + enflasyon farkı verilecek. Gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerin çıplak ücretlerine yüzde 10’luk ilave yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.