Kira fiyatları için o tarih işaret edildi 2 Temmuz! Kira fiyatları 25 bin TL mi olacak?

Kira fiyatları için o tarih işaret edildi 2 Temmuz! Kira fiyatları 25 bin TL mi olacak?

Yeni düzenlemelerin gelmesi için meclisin tekrar toplanıp karar vermesi gerekiyor. Bu düzenleme meclisin açılmasıyla tekrar toplanılacak. Seçim sonrası yapılacak düzenlemelerde %25 maksimum zam imkanı değişecek mi?

Türkiye'nin ekonomik olarak sıkıntıda bulunması ve bir çok ürüne zam gelmesi sonrası kira fiyatlarında artış olup olmayacağı sorusu akıllara geliyor. Türkiye'de kira tutarına bir senede en fazla %25'lik bir zam yapabiliyor. Ev sahipleri bu konuda çok şikayetçi olsa da kiracıların zor durumda kalmadığını istemeyen Bakanlık yaptığı açıklamasında zam yapmak isteyen ev sahiplerinin hesabına %25'lik tutarda zam yapılmış gibi yatırın daha sonra oluşacak durumlarda mahkemeye başvurabilirsiniz denmişti.

evkirasinasilbelirlenir.jpg

2 Temmuz tarihi bu gelişmede en kritik dönem. Kira fiyatları 20-25 bin TL civarına yükselebilir. Yeni düzenlemenin 2 ay içerisinde yapılması bekleniyor.. İstanbul'da son verilere göre 400 bin kadar binanın kira fiyatları yüzünden boş kaldığı görülmeye başlandı. %25'lik zam miktarı 1 Temmuz'a kadar mecburi şekilde maksimum zam yüzdesi olarak yasal olarak devam ediyor. 2 Temmuz sonrası ise kira fiyatları enflasyon tutarı kadar artırılacak.

64057306133cee103f09d6b8.webp

Enflasyon Etkisi

Konu hakkında deneyimli ve bilgi sahibi olan Erol Ulusoy yazdığı yazıda şunları kaleme aldı,

" Kiraların geçtiğimiz haziran ayına göre % 25 artış kiracı ve eh sahipleri, bu sene de kiraya %25 arttırabilecek fazlası olursa eğer yasal sürecin devreye gireceği söylenmişti.11 Haziran 2023 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında da yine yüzde 25 artıracaklarından, bu durum kiracıları sevindiren, ama ev sahiplerini üzen bir yasal piyango gibi." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.