Kredi kartı nakit avans kapatıldı!

Kredi kartı nakit avans kapatıldı!

Kredi kartından yapılan nakit avans işlemleri artık yapılmayacak mı? Kredi kartından nakit avans işlemleri o tarihe kadar geçerli olacak? Ne zamana kadar kredi kartı nakit avans kullanılabilir?

Bankalar birliği yaptığı açıklamada kredi kartının artık nakit avans kullanamayacağını açıkladı. Kredi kartı ile bir çok vatandaşımızın yaygın olarak kullanması bir çok kişiyi etkiledi. Kredi kartı ile ayakta kalmaya çalışan vatandaşa kötü haber geldi. Kredi kartı nakit avans alınan karar neticesinde kapandı. İnsanların geçim sorunu yaşaması sonucu genelde kredi kartı kullanması ve hayatının bir bölümünü onunla idame ettirmesi gerçeği ortada. Bununla birlikte yapılan düzenlemede insanlar artık kredi kartından nakit avans kullanamayacak.

6465e0e3ae0a8f1b641fe951.webp

Kredi kartı nakit avans kullanımı detayları TCMB düzenlemesi sonrasında gündeme oturdu. Merkez Bankası, kredi kartlarında nakit çekim ve kuyum harcamaları için düzenlemeye gitti. Düzenlemeye göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı vasıtasıyla yapılan nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olmasını kararlaştırdı.

6465e0e3ae0a8f1b641fe953.webp

KREDİ KARTI NAKİT AVANS LİMİTİ KALDIRILDI MI ?

Kredi kartlarından nakit avans kullanımının son dönemde artması nedeniyle Merkez Bankası yeni bir adım attı. Alınan bu karar kredi kartı nakit avans düzenlemesi ve limit sınırı kararı anlamına geliyor. Mevcutta azami yüzde 1,36'ya kadar uygulanan nakit avans limitinin düzenleme sonrası daralacağı kaydediliyor. Kısacası nakit avans limitinin bu düzenleme sonrası azalacağı belirtiliyor. Söz konusu değişiklik, 26 Mayıs hesaplama tarihinde ve 28 Mayıs hesaplama tarihine göre hesaplanan büyüme oranından itibaren geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.