Rakam açıklandı! Asgari ücretin 1 Temmuz'da ne kadar olacak?

Rakam açıklandı! Asgari ücretin 1 Temmuz'da ne kadar olacak?

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı açıklamasında asgari ücrete ne kadar zam geleceğini söyledi. Asgari ücret ne kadar olacak? Temmuz ayında yüzde kaç zam alınacak? Temmuz ayı asgari ücret fiyatı?

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun yaptığı son dakika açıklamalarıyla asgari ücretin temmuz ayında ne kadar olacağına dair açıklamada bulundu. Açıklamada 1 Temmuz'da yapılacak asgari ücret zammına ne kadarlık bir iyileştirme geleceğini ve gelen iyileştirmenin net olarak rakamının ne olacağını açıkladı.

Erdoğan: Asgari ücrete zam gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapılan kamu işçileri ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde asgari ücret ile ilgili konuştu. Kamu işçilerinin maaşında iyileştirmeye giden Cumhurbaşkanı, kamu işçilerinin aylık 15 bin TL maaş alacaklarını açıklamıştı. Asgari ücret içinde Konuşan Erdoğan, "Artık Türkiye hamdolsun tüm bu yüklerin altından kalkacak güce ve büyüklüğe ulaşmıştır. Asgari ücret artışından memur ve emekli zammına yıl başında gerçekleştirdiğimizi çalışmaların devamını getireceğiz. Enflasyon ve hayat pahalılığı sıkıntılarına karşı refah seviyelerini yükseltecek yeni düzenlemeler yapılacak. Enflasyon farkı ve refah payı hazırlıklarımız var" diyerek asgari ücretlinin yüzünü güldürdü. Temmuz ayında yeni bir zam geleceği kesinleşti.

2023-05-09-kamu-03.jpg

Çalışma bakanı ne kadar olacağını açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilgin dün düzenlenen toplu iş sözleşmesi toplantısında konuştu. Konuşmasında asgari ücretin iyileştirilmesi gerektiğini aktaran Bakan , " Temmuz ayında asgari ücreti 500 Dolar civarında olabilir" dedi. Bu açıklama sonrası Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında net bir rakam verdi. Sosyal medya paylaşımında Erdursun, "Asgari ücret 1 Temmuzda 12.500 TL olur!" ifadelerini kullandı. Asgari ücret 12.500 TL civarına çıkarılacak mı 1 Temmuzu bekleyelim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.