Resmi Gazete'de yayınlandı! İdari para cezasına indirim ve taksit imkanı!

Resmi Gazete'de yayınlandı! İdari para cezasına indirim ve taksit imkanı!

Resmi Gazete'de yayınlanan uygulamaya göre idari para cezalarına düzenleme getirildi.

Resmi Gazete'de yayınlanan uygulamaya göre artık idari para cezalarına indirim ve taksit imkanı gelebilecek. Kabahat kanunları ile idari para cezası alan kişiler resmi gazetede yayınlanan düzenleme sonrası yapacağı ödemeyi taksitlendirme imkanına sahip oluyor. Ödeme süresine göre taksit durumu ve ceza tutarı kadar taksit imkanı olacak.

tokmak-para-cezasi-1280x720.jpg

Açıklanan tebliğe göre para cezalarının muhatabı kişilerin ödemeye durumu müsait değilse taksitlendirme imkanı yapılabilecek. Cezaların 4 taksitle ve birinci taksit idari para cezasının ödeme süresi içinde geri kalan üç taksit ise cezanın tebliğ tarihinden sonra 1 yıl içinde cezayı veren birim tarafından belirlenen sürede ödenmesi bekleniyor. Taksitler zamanında ve ödeme yapılmaması durumunda para cezasının tamamını cezayı ödemesi gerekecek ve takip edilecek. Süre içerisinde ödenen idari para cezalarına %25 oranında indirim yapılacak.10 bin liradan az cezalar için3, 20 bin liraya kadar olanlar için 4, 50 bin liraya kadar olanlar için 5, 50 bin liranın üzeri için ise 7 yıl taksit uygulaması olacak.

İDARİ PARA CEZASI NEDİR?

İdari para cezası, kabahat karşılığında kanunda öngörülen ve kanunda açıkça gösterilen idarî kurul, makam veya kamu görevlileri tarafından verilen karar uyarınca kişiden alınan parasal nitelikte yaptırımdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.